Torsdagens höjdpunkter

Vi börjar komma en bit in i veckan och japp, vi ska titta till vad man ska kolla på idag.

Brisbane: 10:00 Nishikori-Dimitrov 1,69-2,35 Bethard

Mycket intressant. Jag tror att Dimitrov kommer starta det här året starkt. Starkt med de mått han egentligen har som spelare, det vill säga att han kan knacka topp-10-spelarna på ryggen lite. Nishikori är bättre, och är favorit, men Dimitrov kanske lite hungrigare? Han har mer att bevisa i början av året. Passar Nishikori bra spelstilsmässigt dock, så kommer krävas en riktigt bra Dimitrovinsats för att vinna.

Pune: 10:30 Gulbis-Karlovic 1,76-2,25 Bethard

Tycker det känns otroligt spännande med Gulbis här i början av säsongen. Han spurtade extremt förra säsongen, och det spel han visade mot Chung igår är bland det bästa jag sett från honom på flera år. Framför allt det här att han kanske fått ordning på forehanden. Gulbis med forehanden som ett vapen, där snackar vi potential för både topp-30 och topp-20. Karlovic har servat otroligt bra under veckan, bättre än han ofta gjorde under förra säsongen. Gulbis jättelätt för både servekanoner och Karlovic i synnerhet. Jag tror och hoppas att han tar sig till semi.

Doha: 13:30 Wawrinka-Bautista 1,74-2,25 Bethard

För mig överraskande att Wawrinka tagit sig hit. Han brukar både vara trögstartad efter sina uppehåll och inte vara någon höjdare i små turneringar men kanske att han skärpt till sig av att han snart måste visa att han fortfarande är en toppspelare. Ny chans att bygga på det idag. Bautista är ingen toppspelare, men en bra spelare. Borde passa Wawrinka väldigt bra. Bautista är inte särskilt bra ute i hörnen och Wawrinka borde kunna flytta runt honom lite som han vill. Men Bautista spelat flackare än alla andra, och då går det rätt fort. Kanske inte helt optimalt för Wawrinka på det sättet. Svårt att hitta två spelare som är mer olika varandra faktiskt. Sånt brukar kunna bli intressant.