Styrkebesked av Federer

Det var ju Zverev som vann slutspelet i London för ett par månader sen. Idag krossade Federer honom i Hopman Cup. Verkligen krossade. Snacka om styrkebesked, och att visa att jodå, Federer är fortfarande med. Han kommer kliva in som en av de med chans i Australian Open.

Träningsturnering, absolut. Passar Federer som handen i handsken att slippa vara nervös. Men kan man se ut så som han just nu gör spelmässigt mot Zverev, som är den som just nu är närmast bakom de absolut bästa, då kan man göra det i riktiga turneringar också om allt stämmer. Inte lika lätt när det gäller Federer, men otroligt kul att se att spelet fortfarande finns där.

Bra bollträff, bra fart ut i hörnen, extremt offensivt spela, det blir inte mycket bättre än såhär från Federer. Han bollar gris med Zverev helt enkelt. Siffrorna ljuger. Det är en överkörning. Och Australian Open känns plötsligt ännu lite mer intressant. Jag vill se den här Federern möta Djokovic på ett blixtsnabbt underlag i Melbourne, det kan jag säga.