Inför Sydney och Auckland

Vi rullar på. Det är ju härligt det här. Tennisen tar aldrig slut. Den här veckan kval till Australian Open. Förhoppningsvis med en Mikael Ymer som är i toppform. Han är just nu precis på gränsen till att komma in i kvalet men det borde lösa sig. Men framför allt, två nya atp-turneringar, som faktiskt redan är igång. de smygstartade i morse. Igång på allvar kommande natt dock, och vi tittar så klart till lottningarna.

Sydney

Tsitsipas är en smart kille, så han vet säkert vad han gör, men rent allmänt kan man ju säga att det sällan är särskilt positivt för spelare som tänkt sig att gå långt i en Grand Slam-turnering att spela veckan innan. Det slår verkligen nästan aldrig fel. Spela veckan innan en Grand Slam-turnering och gå inte långt i Grand Slam-turneringen.

Lite poängkåt såhär i början av året kanske, Tsitsipas. Han har bra chans att klättra rejält då han inte har mycket att försvarra första halvan av säsongen och som ni ser, det är lite annan nivå här än vad det var i Brisbane förra veckan exempelvis.

Medvedev spelar också. Kanske inte så dumt ändå. Precis som Tsitsipas ligger han där runt 15 på rankingen och med några bra turneringar knackar han på dörren till topp-10. Dessutom får de som synes står över första omgången här de högst seedade spelarna, så de får vila till onsdag eller torsdag, och det krävs sen bara fyra segrar för titeln.

Väldigt jämnt fält ändå? De två nämnda sticker ut lite, och De Minaur är bra, men i övrigt ruskigt jämnt. Ska vi titta till oddsen kanske? Klart vi ska.

Den man egentligen ska spela är ju Seppi. Sällan har väl en spelare varit mer felplacerad. Han är seedad, snälla nån, och bättre än nästan halva fältet. Måste fått någon slags hjärnblödning, oddssättaren. Eller så sket han bara i det, för Seppi vinner ju inte, så spelar ingen roll. Men det är hans odds som är mest felaktigt.

Jag hade nog tagit De Minaur. Hans spel förtjänade mer i Brisbane. Han hade otur i lottningen. Fått vila några dagar sen dess, helt okej lottning där han antaglgien får möta en lite halvsliten Medvedev och ja, det kan absolut gå hela vägen där.

Auckland

Amerikanerna gör alltid såhär, att de åker till Australien eller i det här fallet Nya Zeeland en vecka senare än alla andra och därmed spelar den här veckan istället för förra. Varför vet jag inte, men så gör de, Isner, Querrey, och gubbarna.

Lite bättre här än i Sydney, eller hur? Varit så senaste åren. Förut ville alla spela i Sydney och Auckland var rätt svag. Nu tvärtom. Inte så konstigt kanske. Måste vara en av tennisens härligaste centercourts som den här turneringen spelas på. Få ställen, kanske ingen annanstans, har publiken det så jävla bra som de har i Auckland. Kolla bara på hur de sitter och myser med sin dryck precis bredvid banan. Nej, inte okej. Vi blir avundsjuka.

Om det var jämnt i Sydney, hur jämnt är det då inte här? Vi får kolla på oddsen igen.

Kan nog vara Isner som är det kloka valet här. Hans väg mot finalen känns inte precis omöjlig. Jag tror han vinner.

Om man inte tror att han vinner ska man kanske ta Shapovalov. Stor chans att någon av den når final på den övre halvan med tanke på att Chung och Carreno Busta kanske inte känns sådär stekheta formmässigt precis.

Rysare? Bautista har strukit sig. Och som jag förstår det har Johnson flyttats till hans plats i lottningen. Mayer har rätt risig form. I andra omgången inte alltför tufft med typ Berrettini. Marterer, kanske, som ska möta Sandgren i första omgången där. Den ska Johnson också vinna. Då är han i semi, och om Monfils ryker tidigt, vilket det alltid är god chans till, kan Johnson mycket väl bli favorit i den matchen också. 23 gånger pengarna, kan bli en lyckträff det. Men där bör man ju kanske kolla upp så det jag skriver om att han flyttats i lottningen verkligen stämmer.

Då var vi redo för en ny tennisvecka va? Så klart vi är. Nu kör vi!