Prova hörnen Grigor!

Serena Williams Grigor Dimitrov practice

We could watch this all day…Serena Williams having a Sunday morning hit with Grigor Dimitrov ?

Publicerat av Australian Open Lördag 5 januari 2019

Det här är ju en av tennisens mest seglivade snackisar, tyvärr. Frågan om hur bra Serena Williams skulle vara om hon mötte manliga spelare. Den frågan är ungefär lika intressant som den kring huruvida Sveriges damlandslag i fotboll skulle klara sig vidare från gruppspelet i herr-VM. Jag förstår inte riktigt det där faktiskt. I de flesta andra idrotter skulle man inte ens tänka tanken att inbilla sig att damidrottarna skulle kunna hävda sig i damsammanhang, men i tennis är det konstant aktuellt.

Sitta när Dimitrov råkar slå bollen någon halvmeter från mitten av banan. Williams staplar ut, och slår sin backhand spikrakt, trots att hon siktar i mitten. Man blir ju sådär otroligt nyfiken på vad som skulle hända om Dimitrov slagit ett slag ute i något av hörnen, men det fick vi ju inte se, tyvärr.

Så, hur bra är då Williams med herrarnas mått mätt?

Om hon spelade en her säsong på den gamla futuretouren skulle nog nog vinna ett par matcher då det där spelar spelare som inte är professionella. Mer än så, nej.

För övrigt anser jag att Williams man, som hon precis fått barn med, borde sätta stopp för det här. Hon och Dimitrov var väl ihop där ett tag för ett knippe år sen, nu börjar Dimitrov dessutom bli vuxen vilket han inte var då och nej, det känns högrisk det där.

Williams är tidernas bästa tennisspelerska, och antagligen världens bästa damidrotterska de senaste 10 åren va? Det borde räcka. Jag tycker folk ska sluta prata om sånt här. Nu gjorde jag i och för sig också det, men det var i ett försök att få folk att sluta göra det. Varför kan inte en damtennisspelerska bara få vara överlägset bäst och så nöjer man sig med det? Inte fan sitter jag och spånar kring att Djokovic skulle kunna besegra robotar eller rymdmänniskor bara för att han inte har någon mänsklig överman på den här planeten. I herrtennis räcker det att vara bäst. I damtennis gör det inte det, tydligen. Jag tycker det är fel.