Seedningen

Klockan nio imorgon svensk tid lottas kalaset. Och det blir en viktig lottning. Ovanligt viktig. Vi tar oss igenom lite förutsättningar.

Toppseedade

Nadal och Djokovic.

Här handlar förstås allt om att få Nadal. Hans chanser att gå långt känns väldigt små, och stor chans/risk att han inte ens kommer till start, eller kastar in handduken tidigt. Att hamna på Nadals halva innebär att man återfinns på en vidöppen del av lottningen. Djokovic halva innebär att man mest troligt kommer behöva superskrälla för att nå final.

Semiseedade

Federer och Zverev.

För de här spelarna gäller det förstås att vinna lotten gällande det jag skrivit om ovan. Superviktigt för båda två att hamna på Nadals halva. För spelarna lite längre ner, ja innan Zverev bevisat något i Grand Slam-turneringar, och innan han visat lite bättre form än han gjorde i Hopman Cup, då vill man givetvis ha honom väldigt mycket hellre än Federer.

Kvartsseedade

Anderson, Cilic, Thiem, och Nishikori.

Thiem är förstås den man vill ha här, oavsett om man är en högre eller lägre seedad spelare. Av de andra spelar det väl mindre roll egentligen. Förutom Thiem en jämn seedningsgrupp.

Åttonsdelsseedade

Isner, Khachanov, Coric, Fognini, Edmund, Tsitsipas, Medvedev, och Schwartzman.

Fognini är förstås drömmen oavsett om man är högre seedad, lägre seedad eller oseedad. Schwartzman också att föredra. Edmund också förstås. Tre chanser på åtta att få en lite lättare lottning.

Sextondelsseedade

Raonic, Dimitrov, Cecchinato, Basilashvili, Goffin, Carreno Busta, Bautista, Chung, Shapovalov, Verdasco, Monfils, Simon, De Minaur, Pouille, Johnson, och Kohlschreiber.

Man vill ju ducka Raonic här kan man säga, vem man än är. Dimitrov också så klart. Och Goffin. Chung är drömmen med tanke på hur usel han är för närvarande. I övrigt relativt jämna spelare, men att slippa Raonic och Dimitrov, det är det riktigt viktiga.

Oseedade

Vi plockar väl ut några oseedade gubbar också som kanske inte är så mysiga att få. Liten reservation här, jag såg någon lista där han stod som seedad men man blir knappast seedad på sin skyddade ranking så med 99% säkerhet kan jag väl slå fast att Murray blir oseedad. Långt ifrån formen givetvis, men inget kul att få honom tidigt vem man än är. Kyrgios är närmast utanför de 32 seedade just nu. Om ingen mer dragit sig ur som jag missat blir han alltså oseedad. Och även om han ofta är värdelös, har han sin dag kan han absolut slå någon av de bästa. Wawrinka också precis som Murray oseedad. Honom kan man ju tänka sig att ducka kanske. Och så klart Berdych, som spelade så bra i Doha. Ovanligt många rejäla minor bland de oseedade skulle jag säga.

Överlag en mycket intressant lottning imorgon alltså. Så fort den är gjord kommer jag börja analysera den, och sen får ni läsa mina tankar om den under dagen.