Lottat och klart

Vi får väl se om lottningen kommer ut i något lite mer vettigt format under dagen. Det här formatet är lite svårläst, men hur som helst, den är gjort, och vi ska så klart direkt ta oss en titt på den.

Första kvarten

Djokovic-Tsonga i andra rundan, antagligen. Det är en tidigare final i den här turneringen det. 10 år sen tror jag. Tsonga var faktiskt rätt bra förra veckan. Blir kul att se om han åtminstone kan göra någonting. Ska slå Klizan först dock. Klizan är absolut inte dålig.

Shapovalov avslutade förra säsongen uselt, och inledde den här säsongen lika svagt. En av de sämsta seedade spelarna så Djokovic har nog inget emot att få honom som första seedade motståndare. Superbra lottning för Shapovalov förresten, som synes. Han ska kunna hålla sin seedning hur dåligt han än spelar och mer än så kan han knappast hoppas på med sin nuvarande nivå.

Goffin och Medvedev känns rätt överlägsna på sin del, så det borde bli någon av dem som Djokovic får i åttondelen. Jag tror att han klart hellre tar Goffin, men troligtvis blir det snarare Medvedev, och den matchen ser jag fram emot. Medvedev är inte rädd för någon, och vi minns vad som hände senast Djokovic mötte någon som spelade extremt flackt. Då förlorade han mot Bautista i Doha. Medvedev är lite bättre än Bautista skulle jag säga.

Nishikori hade oflyt som fick Djokovic på sin kvart, men i övrigt flyt med lottningen. Karlovic i andra rundan, skulle kunna ses som tufft, men fem set missgynnar Karlovic och Nishiori är duktig mot servekanoner. Jag tror inte det blir några större problem. Karlovic kan förresten ryka i första omgången. Att möta en annan stark servare gör det alltid chansartat för honom och Hurkacz är inte ofarlig. Inte mer än knapp favorit i den matchen, Karlovic.

Kohlschreiber, Pella eller Sousa. Kanonmat för Nishikori vem av dem det än blir.

Och givetvis en jättebra lottning att få Fognini som åttondelsseedad på sin del. Många spelare med lite chans där som aldrig skulle haft chans på någon annan del. Ingen spelare chanslös på att ta sig fram där faktiskt, då varken Fognini eller Carreno Busta är några starka kort som seedade spelare.

Men Nishikori bara ska hålla sin seedning. Fram till kvarten har han en kanonlottning. Så troligt att de två högst seedade spelarna på den första kvarten håller skulle jag säga.

Andra kvarten

Måste väl bli den svagaste kvarten det här. Zverev klart svagast bland de fyra högst seedade spelarna och Thiem överlägset svagast bland de åtta högst seedade. Bra chans för de andra spelarna på delen med andra ord.

Skulle Simon kunna göra något mot Zverev? Jag ser framför mig att det skulle kunna bli bökigt för Zverev att möta en så pass renodlad kontringsspelare men överlag, en enkel väg inledningsvis för Zverev. Bedene, Chardy och Simon, det kunde varit klart värre.

Men på tal om värre, sen blir det ju värre för honom.

Det ser ju lite tuffare ut än det är det där. Raonic, Kyrgios, Wawrinka, Gulbis, Querrey, Chung. Det känns som att datorn medvetet klumpade ihop alla spelare som är på dekis för att förnedra dem på något vis. Det där var elakt. Men säg såhär då, hade alla de där sex spelarna hållit den högsta nivå de hållit, då hade det varit helt sinnessjukt att de hamnat på samma sextondel av lottningen. Oavsett vilket. Det blir ett tufft test för Zverev i åttondelen. Han kan ju hoppas på att de riktigt kapabla skjuter ut sig och att Querrey krånglar sig fram, eller Gulbis för den delen som förtjänade mer än han fick med sig i sin säsongspremiär i Pune. Men det är väl mer troligt att vi har åttondelsfinalisten bland Raonic, Kyrgios och Wawrinka. Någonstans hoppas man ju på att Kyrgios ska få på en träff i just den här turneringen, och för hans del är det nog ett plus att han fick en katastrofal lottning. Han kommer inte få möjligheten att strula bort sig mot en dålig spelare utan han kommer möta motståndare han respekterar hela vägen, och kommer därmed kanske göra sitt bästa. Vore ju lite smygkul att se honom mot Wawrinka igen förresten. De är kanske inte riktigt bästisar sen tidigare. Jag tror att Gulbis kan bli lite farlig där hur som helst. Som sagt, jag tycker han såg otroligt intressant ut i Pune. Men oavsett, vilka jäkla matcher det blir där. Otroligt kul.

Thiem börjar mot Paire, han kan förlora där. Klarar han den lite enklare i andra rundan och sen jätteenkelt igen då Pouille antagligen är den sämsta seedade spelaren i fältet. Otroligt viktig öppningsmatch för Thiem alltså. Om han bara tar den ska han nå åttondelen, trots att han i grunden inte alls har spelstyrka för det för närvarande. Grymt bra lottning för honom. Han är en av de stora vinnarna. Och det stannar inte där.

För han har ju en fantastisk lottning sen också. Coric och Cecchinato, mycket svaga seedade kort. Särskilt Cecchinato men Coric också svag i sin seedningsgrupp. Så Thiem får verkligen chansen här, och han brukar vara bra på att ta såna chanser.

Men Coric favorit på att nå kvarten, det tycker jag. Han är den bästa hardcourtspelaren på den delen.

Intressant där att följa Thomas Johanssons nya adept Krajinovic, som fått en kanonchans att vinna ett par matcher. Cecchinato är mycket förbättrad på hardcourt och imponerade i Doha men han är tveklöst en av de svagaste seedade spelarna och vinnaren av dem möter sen en av fältets svagare spelare i den andra omgången. Och så Coric i tredje omgången, en spelare Johansson tränat tidigare. Blir intressant där. Jag blir inte alls förvånad om Krajinovic kan skrälla till lite där. Kapaciteten finns tveklöst.

Jag tror Coric går till kvarten. Den andra platsen känns otroligt svår att förutspå. Men Zverev lite favorit, så klart.

Tredje kvarten

Federer satt och snackade lite inför lottningen och antagligen hann han med att gå och sortera bollarna lite också för som ni förstått, det blev Federer och Nadal på samma halva. Otroligt viktigt för Federer.

Monfils är skadad. Han kanske kommer till start, men inget Federer behöver fundera över. Istomin, kvalspelare, Monfils. Det är bara att promenera fram till åttondel för Federer. Väl där ska det väl kunna bli Tsitsipas tycker jag, även om Tsitsipas känns rätt sval just nu. Han förlorade mot Seppi natten som var och någonstans tror jag att han helt enkelt inte är riktigt så bra som han anses vara. Eller som hans ranking är. Han kommer få fruktansvärt svårt att backa upp förväntningarna på honom i år. Men visst kan han bråka lite med Federer. Vore en riktigt fin match att få om en dryg vecka. Ändå totalt sett en bra lottning för Federer det också. Det fanns klart svårare alternativ i Tsitsipas seedningsgrupp.

Cilic-Tomic i första omgången, den är ju inte dum. Rätt stora frågetecken kring Tomic dock. han har väl inte spelat något i år ännu och för en australiensare som har turneringarna på hemmaplan de två första veckorna indikerar det att man inte är riktigt fräsch. Jag tror inte han är något hot mot Cilic. Vilket däremot Rublev är. Cilic-Rublev i andra omgången. Mycket intressant match. Vinnaren där kan nog räkna in en plats i åttondelen, även om Verdasco har en tendens att spela bra i just den här turneringen.

Där har vi Murray ja, precis bredvid Bautista. Han blir knappast favorit i den matchen ens, Murray. Han har otroligt mycket att bevisa innan man ska se honom som ett hot igen. Men givetvis, en mardröm för Bautista som har 0-3 i matcher och 0-7 i set på Murray.

Och så var det Khachanov. Är han snudd på favorit till att ta sig till kvarten här? Nja, kanske inte. Det är Cilic som är det, trots allt. Men jag tycker att Khachanov ska ta sig till åttondelen. Han är bättre än Bautista och Murray och väl i åttondelen, så stor favorit skulle inte Cilic vara där. Så Khachanov en klart trolig åttondelsfinalist i alla fall skulle jag säga.

Fjärde kvarten

Och här övergår allt i gissningar. Det blir inte ens särskilt kul att försnacka den här fjärde och sista kvarten. För ingen vet ju? Ingen vet om Nadal kommer vara hyfsad, totalt oduglig, eller mot förmodan ganska bra. Jag tror att han inte kommer vara något överhuvudtaget. Att han kommer stappla runt och kanske slå Duckworth med darr på ribban innan han kastar in handduken mellan första och andra matchen, typ. Å andra sidan måste det här återbudandet någon gång ta stopp. Det är väl två av sina 20 senaste hardcourtturneringar eller något åt det hållet som han slutfört. Det blir ju liksom lite löjligt och han borde känna det själv också.

Desto mer intressant att titta på de andra spelarna, och här har vi Anderson, som jag tror att man ska börja ta på stort allvar. Jag vet inte hur många gånger han ska gå till final i Grand Slam-turneringar innan man ska sluta förminska honom. Nu känns det dessutom som att han blivit ytterligare bättre, och med tanke på att han är både fruktansvärt stabil och inte särskilt rädd ens för de största, jag skulle säga att han till och med kan vinna hela kalaset. Särskilt som han hamnat rätt i lottningen, på Nadals kvart och inte på Djokovic halva.

Mannarino, Tiafoe, Johnson, det där är inte spelare som Anderson förlorar mot nu för tiden. Åttondelen ska han kunna nå med lätthet.

Sen blir det tufft. Dimitrov eller Isner, två starka spelare i sina seedningsgrupper, så lite oflyt för Anderson där. Han har dessutom haft det tufft mot båda två genom åren. Rejäl minus på båda. Men samtidigt, Anderson är en annan spelare numera, så man ska vara försiktig med att titta för mycket på hans inbördes siffror. Både Isner och Dimitrov borde egentligen passa honom hyfsat. Men som jag brukar säga, i stort sett alla passar Anderson minst hyfsat. Det är inte många som har lätt för honom.

Tipsarevic tillbaka. Trodde han hade klumpfot nu för tiden.

Om vi går tillbaka till Nadals åttondel så, Berdych-Edmund i första omgången. Bra för Berdych att hamna bredvid en ganska svag högt seedad spelare. Katastrof för Edmund förstås. Jag tror Berdych tar den. Och när han tagit den går han nog till åttondelen också, och väl där kan ju Nadal ha hunnit ryka. Så Berdych får en fin chans att kanske nå en kvartsfinal här. Skulle nog vara otroligt välkommet för hans del.

Så, nu ska jag andas lite. Blev mycket intryck på en gång där. Men oj så härligt att vi snart är igång, mina vänner. Det här kommer bli magiskt.