Första men inte sista

Jag kan ju säga som såhär, många, många, många kommer få kämpa för att hålla De Minaur efter sig i år. Nästan alla kommer få göra det.

Första titeln är hemma. Det kommer komma så oerhört många fler. Frågan är bara hur stora de kommer bli.

Intressant spelare att titta på det här. Intressant så tillvida att han har något innan annan har. Det här är den snabbaste spelaren som finns just nu inom tennisen, och jag skulle säga att han också är snabbast under den tid jag följt tennisen, och det är några år nu. Alltid intressant med spelare som har spets i sitt spel, och när det är en såhär väldigt viktig spets, då blir det ännu mer spännande.

Det finns mycket kvar att utveckla. Ska man vara riktigt ärlig har han inte särskilt bra slag. Inte ännu. Serven är rätt lös och vek, backhanden motar han bara tillbaka och forehanden, låt oss säga att det finns väldigt många på touren, och challengertouren, som har en bättre forehand än honom.

Men han är snabbast. Och är man snabbast har man egentligen alltid chansen. Vilket är det jag tycker är mest intressant med De Minaur. Han har ännu inte slagit någon av de bästa, men för mig är det en tidsfråga. Han är så snabb ut i hörnen, och har så väldigt bra tajming där att det kommer krävas en bra insats för att slå honom, vem man än är framöver.

De Minaur-Nadal i tredje omgången nästa vecka. vad säger ni? Hur stor favorit är Nadal egentligen där? Är det någon spelare det passar bra att möta någon som De Minaur så är det väl just Nadal i och för sig, men det ska ändå bli fruktansvärt intressant att se vad De Minaur kan hitta på där. Och om han vinner den matchen, eller om Nadal ryker innan den, Berdych i åttondelen, kanske? Det skulle inte heller vara nån omöjlighet. De Minaur är en spelare ni ska följa i Australian Open, mina vänner.