Vem vann i Auckland?

Vem vann i Auckland då? Jo, det gjorde någon som, jag minns inte vem, och jag ska inte håna någon särskild. Personen får träda fram i kommentarerna om den vill det. Men under min topp-100-lista, där jag hade med Sandgren, fick jag det fastslaget för mig att han inte ens var i närheten av någon topp-100-placering. Jag minns inte om jag svarade då, men jag minns att jag tyckte att det var dumt. För han är det. Det blev inte så många poäng för honom under föra säsongen förutom de i Australian Open. Men mycket av det berodde på att han spelade lite, och när han väl spelade var han sällan helt fräsch eller fulltränad. Australian Open var ett genombrott för honom, och han fick aldrig riktigt chansen att backa upp det. Nu får han en ny chans, då de här 250 poängen räddar honom på topp-100 för ett bra tag framöver, även när Australian Open-poängen försvinner de närmaste veckorna. Han når på måndag en ranking på plats 41 i världen. Det är ju lite magstarkt kanske, men man ska ha väldigt klart för sig att Sandgren numera är en atp-spelare, bara han är frisk.

Den riktiga vinnaren i Auckland var väl emellertid ändå Norrie, som får sägas vara den som vunnit säsongsöppningen. Han slog Tsitsipas, var det väl, i Hopman Cup och den här veckan har han fortsatt med att skicka ut ett knippe mer eller mindre starka atp-spelare. Sandgren hade en aningen enklare väg där den bästa spelaren han behövde slå för att ta hem titeln var Kohlschreiber.

Alla de stora, Isner, Shapovalov, Fognini, Chung och Carreno Busta floppade. Det blev Sandgren i Auckland. Och därmed, två förstagångsvinnare den här veckan på touren. Sandgren och De Minaur. Sandgren upp till plats 41 alltså, men han kommer rasa snart. De Minaur ligger kvar på plats 29, men han lägger sig i bättre slagläge för att plocka spelarna framför honom. Veckans största rankingklättrare blev annars Norrie som hoppar upp 25 platser till plats 68.

Svenskarna, eller ja, bröderna Ymer, ligger imorgon på plats 111 och plats 195.