Första spelschemat ute

14 timmar kvar. Och här har vi den första dagens matcher.

Man gör ju lite som man vill här men att vara uppe och kolla de första timmarna, det kan vara svårt. Risken att då gå in i väggen lagom till de bästa matcherna på förmiddagen är skyhög.

Men det är ju samtidigt kul redan från början.

Matcherna som börjar klockan ett är alla sådär lagom spännande, men Verdasco-Kecmanovic sticker ju ut lite. Kecmanovic har aldrig slagit igenom med dunder och brak riktigt, men han har liksom segat sig uppåt senaste åren och är nu uppe på atp-touren när det gäller spelstyrka, snart också i ranking. Han är född 99, en rätt bra årgång kan man säga. De Minaur, Shapovalov, och så vidare. Kan han göra något mot Verdasco? Inte alls omöjligt. Verdasco brukar ju spela bra här, men jag skulle aldrig lita på honom och Kecmanovic är en väldigt stadig spelare som man måste spela mer än okej för att slå om man heter Verdasco. Borde komma bli väldigt bra spel där också. Fina bollare.

Kan Basilashvili vara en högt seedad spelare i lite fara? Eubanks är mycket bättre än sin ranking och såg riktigt bra ut i kvalet. Fin servare som är väldigt aggressiv. Inte en spelstil som Basilashvili trivs särskilt bra mot. Och kanske att Basilashvili fortfarande är lite sämre eller åtminstone mindre stabil än vad hans ranking indikerar.

Otroligt egentligen, det var inte jättelängesen som Anderson-Mannarino var en ganska öppen match. De har gått åt lite olika håll senaste åren.

Nadal kliver in klockan 02:30 när det är som absolut varmast. Ska vara rätt lugnt med värmen första dagen dock. Bara 32 grader. Men det innebär ju i och för sig att det är närmare 50 i solen på centercourten där Nadal ska spela, så svalt och skönt blir det ju inte riktigt. Duckworth har fått ett wildcard in i turneringen nu när hans skyddade ranking slutligen är borta. Var lite märkligt sätt att dela ut wildcarden i år. Duckworth är förstås inte ens halvnära att hålla på den här nivån, medan Kokkinakis, som fick kvala, är på den övre halvan av turneringen i spelstyrka. Finns några fler såna där exempel. Kanske att Kokkinakis valde att kvala, jag vet inte. Men märkligt är det. Duckworth servar ganska bra och är ganska offensiv men det är givetvis en match där Nadal ställs mot sin egen fysik. Vi får se hur han ser ut.

US Open 2017 var Tipsarevic senaste turnering. Kul att se honom göra ett försök, men det här kan väl ändå aldrig gå vägen? Han borde ha varit borta för länge. Men som sagt, kul att se honom igen.

Tsitsipas, frågan är hur mycket han kommer floppa i början av säsongen. Jag tror ganska mycket, och även om Berrettini är väldigt långt ifrån toppen, han har serven och lite av bollandet för att åtminstone kunna hålla det jämnt om Tsitsipas inte har en jättebra dag. Kul match det där. Och Berrettini servar som sagt jättebra. Tsitsipas inte den bästa returneraren. Det skulle kunna bli tajta set.

Nu börjar det väl bli mer realistiskt att orka sig upp.

Isner torskade mot Fritz förra veckan. Nu ny landsman och ny servekanon. Men Opelka är lite sämre än Fritz, och Isner brukar vara bra mot de här extrema servekanonerna. Jag tror han klarar det där, men visst kommer det bli tiebreaks. Måste vara den längsta tennismatch som spelats det där. Opelka är precis som Isner runt 210 cm lång. Längre än Karlovic båda två alltså, så det kan inte ha spelats någon match med längre spelare förut.

Edmund-Berdych, nu snackar vi godbit. Hur i hela världen kan folk lita så mycket på Berdych som man enligt oddsen gör där? Jag tror Edmund har en väldigt bra chans. Semifinal förra året, och även om Berdych var i final i Doha, vilka slog han egentligen? Inte var det någon som är lika bra som Edmund i alla fall. Blir en kamp om vem som slår först. Edmund har ett lite bättre försvar, men inte så bra att han kan stå emot Berdych så allt handlar om att vara så aggressiv som bara är möjligt. Edmund rasar till runt plats 30 om han förlorar så rätt viktigt för honom.

Troicki, som fortfarande kissar på sig av rädsla varje gång han försöker slå till bollen, står alltså i 1,31 i en match i en Grand Slam-turnering. Det är lite konstigt. Carballes Baena är usel på hardcourt, men mot Troicki som bara står och duttar ska det kunna funka för honom. Jättebra odds på Carballes Baena där.

Mölleker, han ska väl kunna bråka lite med Schwartzman? Intressant spelare, Mölleker. Född 2000 men har redan slagit igenom på challengertouren och jag tror att han har alla möjligheter att bli en av de bästa i världen i framtiden. Han har ett spel som passar bäst för hardcorut med en bra serve och stadigt bollande men han har knappt spelat på hardcourt ännu, och de få gånger han provat har det gått uselt. Till nu då. Bra kval, och jag tror att Svarre får se upp. Mölleker kan nog få en hel del på sin serve och Svarre får inte underskatta honom i bollandet. Oavsett vilket, kolla in Mölleker. Kommer inte vara sista gången ni ser honom.

Det kommer bollas en del mellan Monfils och Dzumhur. Om Dzumhur är med i skallen tror jag han kan ha alla chanser där. Bara han inte luras att vara för aggressiv. Underhållningsmässigt kan det mycket väl bli dagens bästa. Om man gillar taktik, då ska man följa den. Det kommer bli rävspel på hög nivå.

Formstarka rackare, Nishioka och Sandgren. Mycket goda bollare på olika sätt också. Kan bli jättebra spel, även om de kanske inte är de mest spännande spelarna.

Seppi i toppform ska kunna slå Johnson va? Tror det.

På tal om att vara formstark, Norrie, hur ska han fortsätta? Han slog Fritz förra veckan. Jag tror han kan få svårt att göra det igen. Jag håller Norrie förhållandevis högt, men hur bra kan han egentligen ha blivit över julen? Inte så bra som han visat under årets två första veckor i alla fall.

Och så var det Murray. Jag tror ju någonstans att han kommer vara i lite bättre skick än vad folk tror, men det är så klart bara en gissning. Det kan bli hans sista match någonsin det där. Det är inte med någon direkt glädje man skriver det. Knappt så man orkar skriva det överhuvudtaget. Hemskt.

Tomic, vilket skick är han i då? Bara spelat träningsmatch hittills i år. Men rätt okej skick kanske, och oj så kul det vore om han kan göra match av det där. Låt oss hoppas. Cilic kanske lite skakig och rädd i början av den här turneringen. Han har väldigt många poäng att förlora.

Och så avslutar vi med Federer, som möter en Istomin som numera är en av de absolut svagaste spelarna i en sån här turnering. Skönt att få spela sist på dagen också när det är lite svalare. Det där ska han inte behöva misslyckas med, Roger.