Oddsen i sista stund

Inte många timmar kvar nu. Det är dags att satsa sin slant på vem som vinner kalaset, om man nu vill göra det. Man måste inte.

Om jag skulle spela någon av de tre stora så hade jag utan tvekan tagit Federer just nu. Inte för att jag tycker oddset är fantastiskt utan för att oddsen på de andra två är rätt dåliga. Nadal är ett så väldigt osäkert kort och 2,20 på Djokovic, nej, det spelar man inte om man inte tror att han kommer gå igenom samtliga matcher utan att vara hotad någon gång. Och det tror inte jag kommer hända.

Jag tycker att Federer har en rätt god chans att nå final. Där bör det bli Djokovic, och jag tror han har en chans där. Djokovic kan så klart också försvinna, och då är Federer storfavorit i den där finalen. Så Federer 6 gånger pengarna, varför inte.

Om man är sugen på någon med lite högre odds då?

Jag vidhåller det jag sagt hela tiden. Jag tycker att Anderson är underskattad. Han har varit i final i de här sammanhangen två gånger nu, och varför inte, det kanske är dags. Han går mot Nadal i kvarten också, en jättefin lottning.

Alla spelare som är med går att spela på, hela vägen ner till ett gäng spelare som står i 1500 gånger pengarna.

Om man vill ha det högsta oddset som finns, men ändå ha någon sorts chans, kan man titta bland spelarna som står i 200 gånger pengarna. Där har vi bland annat Monfils, Pouille och Basilashvili. De vinner så klart inte, men det krävs inte att alla andra spelare dör för att de ska vinna, vilket nog är vad som gäller för spelarna med ännu högre odds. Så 200 gånger pengarna är det mesta man kan få ut.

Noterbart att de här oddsen kommer uppdateras varje dag under hela turneringen så vill man vänta lite och se vem man tycker ser het ut så funkar det alldeles utmärkt.

Bara några timmar kvar nu, och ni som vill försöka hålla er vakna, passa på och lyssna på min och Sladjans podcast. Två avsnitt väntar på er och ni hittar dem enklast här på bloggens förstasida. Eller på Spotify. Eller det där stället som ni med äppelprodukter lyssnar, vad det nu heter.

Eller Youtube förresten. Här har ni det, senaste avsnittet inför Australian Open.