Inför natten

Då kör vi igen. Ny natt, ny tennis. Nya möjligheter. Ny chans att inte sova. Och så vidare. Det här ska kunna bli ännu roligare än den första speldagen.

Här har vi nattpasset. Man ska inte titta på det här. Jag gjorde det inatt, och riskerna för att jag ska gå in i väggen inom kort ökar därmed explosionsartat. Men samtidigt vill man ju kolla på det. Lurigt.

Det positiva är att det faktiskt inte finns någon match man måste se klockan ett. Bra matcher, absolut, men det är liksom ingenting som inte går att vara utan.

02:30, Chung, vad tror vi? Fortsätter misären, eller kan han klättra lite, lite nivåmässigt nu när han får spela på en plats där han trivs? Han borde väl kunna göra det, kan man tycka. Kommer vara utanför topp-50 om han förlorar, och jag tror att han mycket väl kan göra det. Om han inte är mycket bättre än i sina matcher hittills i år så kommer Klahn vara på tok för bra. Det som kan rädda Chung är väl att det borde passa honom spelstilsmässigt. Chung kommer sätta fart på bollen åt honom men ja, inte alls säkert att det räcker.

Sock då? Ja, vad händer i år? Det vet man inte. Liten miniförbättring i slutet av förra säsongen men vägen mot där han ska vara är enormt lång. Bolt är inte bra. Det är en bra sak för Sock. Men som ni minns förra året, när han är dålig slår han ingen, Sock.

Zverev har Bedene, som visserligen är en rätt bra spelare, men samtidigt är Bedene precis en sån spelare som är bra mot lagom starkt motstånd, och när han möter någon som är bra så syns det hur medelmåttig han är. Eller så kan man se det som att Zverev har ingenting som han är sådär extremt överlägsen Bedene på. Han är ganska mycket bättre på allt, och säg att Zverev har en usel dag, då är de plötsligt ganska likadana. Men nej, Bedene skräller inte mot någon toppspelare. Inte ens mot Zverev i en Grand Slam.

Krajinovic får vi väl följa lite. Numera tränad av mina gamla poddkompis Tompa Johansson. Nu brukar jag ju ha som grundregel att aldrig berätta något som folk berättar för mig men vi kan väl göra ett litet undantag och meddela att Krajinovic ska ha slagit ganska okej spelare på träning här under uppehållet. Så ska bli kul att se om han kan backa upp det på match. Eller om han bara faller ihop. Cecchinato och blixtsnabb hardcourt, det rimmar liksom inte. Otroligt bra chans för Krajinovic.

Tsonga och Australian Open, det är ju däremot något som rimmar. Han såg bra ut i sina första matcher för säsongen. Men känns han stabil? Knappast. Och Klizan har en jäkla kapacitet. Plus att Tsonga inte har varit de stora turneringarnas man på senare år. Jag tror det är lite skrällchans där. Eller skrällrisk rättare sagt. Vi vill ju ha Tsonga vidare.

Mischa kan inte vara i något vidare skick när man ser oddsen där. Popyrin är knappt ens etablerad på challengertouren ännu. Och ändå som synes jättefavorit. Blir kul att se hur usel Mischa är.

Wawrinka-Gulbis hade ju varit en kvällsmatch en vanlig dag kan man säga, men just denna speldag är det lite konkurrens. Eller kanske rättare sagt, det är en jäkla konstig schemaläggning, kommer ni se snart. Men det här kan bli precis hur bra som helst. Gulbis fick inte med sig resultaten i Pune men såg jättebra ut. Han är aldrig rädd för någon och jag litar inte ett skvatt på Wawrinka. Det där kan skrälla, alla dagar i veckan och framför allt, det kan bli en grymt fin match.

Djokovic måste man ju lägga som kvällsmatch, annars kommer han och gråter och säger att alla är elaka mot honom och så vidare. Kyrgios-Raonic är väl tidernas mest givna kvällsmatch. Men Thiem-Paire? Det är ju inte riktigt Wawrinka-Gulbis så att säga. Hål i huvudet från arrangörshåll.

Kyrgios-Raonic som sagt. otroligt spännande som sagt. Första omgångens största godbit på papperet. Kommer det räcka att Kyrgios är på humör och kämpar? Han gör ju sällan det, men om han gör det, räcker det? Inte säkert, men om jag visste att Kyrgios kommer ge allt, då hade jag hållit honom som favorit mot Raonic. Nu är det dock i vanlig ordning troligt att Kyrgios inte kämpar, och därmed Raonic favorit. Sen om det blir så särskilt mycket spel, det är väl lite tveksamt, men otroligt hög nivå för att vara första omgången och intressant att se om Kyrgios får med sig publiken, och om han i så fall kan utnyttja det.

Krueger, ni vet ju inte vem han är. Och ni borde inte heller veta. Han är exceptionellt medelmåttig. Han borde inte få möta Djokovic. Det är ovärdigt.

Thiem fullkomligt iskall i början av säsongen. Om Paire är på humör tror jag att han har alla chanser. Thiem på såhär snabb hardcourt, det blir liksom inget bra.

Det där blir kul, vänner. Disponera krafterna väl nu så ni missar så lite bra som möjligt.