Håller favoriterna?

Det är inga små favoriter inför natten här precis. Det ska ju egentligen bli jämnare när det vankas andra omgång, men lite tvärtom den här gången. Väldigt stora favoriter inatt alltså. Håller dem? Och blir det något kul? Vi kikar lite på den saken såhär några timmar innan det är dags.

Lite mer hanterbar mängd matcher nu. Jag tycker faktiskt det är skönt. Man kan kanske inte tro det men jag gillar inte riktigt när man sitter och balanserar med sju skärmar samtidigt för att ha koll på allt. Då hinner man liksom inte njuta av någonting istället. Det här är bättre. Fortfarande många matcher, men mer hanterbart.

Schwartzman-Kudla kan bli lite kul. Mycket duktiga bollare båda två. Schwartzman ska vara bättre där, klart bättre, men Kudla har en serve, Schwartzman har ingen serve. Blir nog en nyckel där. Om Kudla kan få lite på sin serve. Det måste han få för att ha chansen. Men helt given tycker jag inte Schwartzmans seger känns i alla fall. Och det borde vara garanti på bra spel i den matchen.

Troicki, han är inte bra alltså. Jag skulle säga att han totalt sett inte var värd vinsten mot Carballes Baena i första rundan. Han får vara mycket nöjd med att ha tagit sig hit och Tsitsipas får vara väldigt nöjd med sin lottning. Han får en liten mellanmatch här efter att ha haft det lite tufft i första omgången.

Albot är en Grand Slam-specialist. Påfallande hur ofta han vinner en eller två matcher i de här turneringarna trots att han i vanliga fall inte ens är något jättestarkt kort på challengertouren. Han tar chanserna när de bjuds. Har Verdasco en riktig, riktig skitdag så men nej, kanonlottning för Verdasco och det där ska han klara.

Inget jättelätt motstånd för Anderson i Tiafoe. En av de bättre oseedade spelarna, Tiafoe. Men nu råkar ju Anderson vara så sjukt bra att det inte spelar någon roll. Rätt jämnt i spelet där kan man tänka sig men där Anderson har en av världens bästa servar, det har inte Tiafoe, och det kommer avgöra.

Haase är väl någonstans en fattig mans Berdych, är han inte det? Berdych, men allt mycket sämre. Berdych kommer bara ånga på där. Haase har ingenting som kan vara störande för honom.

Thompson-Seppi, det måste ju bli fem set, eller hur? Seppi är i kanonform. Det är inte ofta som han är såhär bra. Men han är ganska svag fysiskt, och ganska svag mentalt. Thompson är stark på båda de punkterna. Därför tror jag att Thompson har en rätt fin chans där, även om han inte borde det. Titta bara på Thiem-Paire idag. Inte minsta lilla snack om att Paire var bättre, men hans skalle är oduglig, Thiems är bra, och när det hettade till var det därmed inget snack. Borde få med sig publiken fint i den här matchen också, Thompson. Seppi klart bättre, men skrällchans Thompson säger jag.

Hur ska McDonald slå Cilic då? Han får väl lägga något i Cilic vattenflaska eller nåt. Som att skjuta på sittande fågel för Cilic det där. Hans kraft kommer vara omöjlig att stå emot för McDonald.

Lite övervärdering på Opelka på oddsen där kanske. Om de mötts på challengertouren där de normalt håller till hade han inte varit sådär stor favorit. Men lite favorit är han, och det är väl bra läge för honom att slå igenom lite här tycker jag.

Monfils kändes fladdrig på något sätt, även om han var överlägsen mot Dzumhur. Dzumhurs ilska hjälpte Monfils mycket i den matchen. Nu Fritz, något helt annat. Lite Dzumhurs motsats, både spelmässigt och mentalt. Jag tror faktiskt det där kan bli väldigt bökigt för Monfils men framför allt, jag tror det kan bli en väldigt intressant och spännande match. Spelstilarna talar för bra spel.

Federer möter Evans. Inte precis världens tyngsta spelare, Evans. Han kommer fara omkring som en vante. Samtidigt är han en duktig bollare om han får tid på sig. Så det krävs att Federer ser till att vara den som ligger på hela tiden. För Evans offensiv är bra, och Federers defensiv som bekant inte alltid så stabil. Men det där ska han ju ha koll på, Federer, och lottningen kunde varit klart tuffare för honom.

Nishioka imponerade inte särskilt mot Sandgren och på tal om att flaxa omkring. Om Khachanov blir hungrig kanske han väljer att käka upp Nishioka istället för att slå honom i tennis. Ungefär så mycket skiljer det i fysik mellan dem. Har väldigt svårt att se att Nishioka ska kunna bjuda upp till någon slags strid där. Han är för vek helt enkelt när han möter så tunga motståndare.

Bautista-Millman kan bli kul. Millman är en hejare på att suga i sig av publikstödet och Bautista, var han verkligen så bra mot Murray? Jag skulle nog säga att han inte var sådär superbra egentligen. Millman är säker, och Bautista trivs inte alltid när han behöver slå alltför många slag för att komma igenom sin motståndare. Det där kan bli skräll, och framför allt kan det bli riktigt bra.

Faktiskt en spelstil som inte passar Dimitrov så bra, Cuevas. Dimitrov hamnar lätt i för defensiva positioner och när han väl gör det är han inte så vansinnigt säker. Cuevas kommer göra allt för att de båda ska stå så långt ifrån baslinjen och bolla som möjligt och som sagt, det är inte jättesvårt att lura in Dimitrov i det där. Det som däremot talar för Dimitrov är att Cuevas inte är så jättebra längre, och att han i vanlig ordning är svag på hardcourt och extra svag på snabb hardcourt som här. Bra seger över Lajovic i första omgången dock, men det var även det en motståndare som passade honom fint.

De Minaur får spela kvällsmatch, det är lite kul. Säger en del av vad som komma skall. Siffrorna mot Laaksonen kanske inte kommer bli så enormt stora, men visst vinner han det där, lugnt och säkert, De Minaur.

Och förhoppningsvis sätter han då upp en match mot Nadal i tredje omgången. Vill Nadal verkligen spela den matchen tro? Jag tror den skulle kunna bli väldigt obehaglig för honom, och det skulle vara ett sjukt bra läge för De Minaur att för första gången plocka någon av de största. Faktiskt inte slagit en topp-20-spelare än, De Minaur. Han är snart topp-20 själv men ännu inte slagit någon. Lite annorlunda. Ebden kommer försöka allt han kan med att förstöra spelet, variera, komma fram till nät, och så vidare. Men det där biter ju oftast inte så bra på Nadal, och även en Nadal på 70% fysik slår nog Ebden, åtminstone relativt komfortabelt. Men man kan ju önska att han ser ytterligare lite bättre ut i den här matchen, Nadal. Hade varit fint det.

Dåså, redo för natten, det är vi. Nu kör vi!