Illa ute, men de klarade sig

Det var inte en stor spelare som var illa ute idag direkt. Det var ett helt knippe. Men på olika sätt klarade de sig, hela högen.

Mitt i natten var Nishikori under 0-2 i set, men krossade sen Majchrzak precis som han borde i de tre sista. Eller ja, Majchrzak gav upp när han var slagen i skilje. Känns som att det inte direkt var svalt vid den tiden, men anmärkningsvärt att Nishikori har problem med en sån spelare. Otrolig utveckling på Majchrzak senaste året i och för sig, men fortfarande inte en av de bättre på challengertouren och nej, svagt av Nishikori.

Chung, även om han inte är någon stor spelare just nu riktigt, men han var under 0-2 i set men kom tillbaka och vann över Klahn. Illa ute, otroligt. Imponerande? Icke.

Wawrinka blev, kanske inte överkörd, men han var underlägsen Gulbis i första set. Sen drog det till i ryggen på Gulbis i början av andra och allt var över. Snacka om flyt för Wawrinka. Han hade inte klarat det där annars. Extrem otur för Gulbis som spelat bättre än på många år i början av den här säsongen helt utan att få med sig något.

Djokovic var illa ute! När Krueger ledde 2-1 med break i första set kändes det som att han var på väg ut ur turneringen, Djokovic. Kanske inte riktigt. Han får vara nöjd med de sju gem han fick med sig, Krueger.

Just i detta nu håller Thiem på att avslutar Paire. Det blir raka set. Men han var illa ute. Paire var klart, klart bättre i första set och hade ett helt knippe möjligheter att få med sig det avgörande breaket. Om han lyckats med det hade han nog varit favorit som spelet såg ut. Men han misslyckades, hans eget skitservegem kom till slut, och andra set började sen på absolut värsta sätt för honom. han lyckades till slut bryta Thiems serve, något som bara gjorde honom mer irriterad att det kom just då istället för i första set och han vek ner sig mentalt efter det. Man måste bli så sjukt trött på sig själv ibland om man är Benoit Paire alltså.

Att alla de där spelarna till slut klarade sig, lite osannolikt faktiskt som det såg ut.

Några klarade sig bättre. Som Zverev, Goffin, Coric, Fognini, Shapovalov, Tsonga och Raonic. Inga setförluster där. Inte mycket att nämna om deras matcher mer än att Kyrgios bjöd på ännu en sån här liten pajasuppenbarelse. Jag förstår inte riktigt. Hur är det möjligt att vara skadad precis varenda gång man spelar? Han är ju inte det. Det är helt omöjligt. För varje gång är det också så att han kan spela i princip obehindrat när han bara vill, men när det går emot lite har han ont. Det blir ju patetiskt till slut. Han borde känna det själv, men gör det antagligen inte. Tycker inte Raonic imponerade särskilt mycket. Spelet såg sådär ut men han var stabil i skallen, det var inte direkt Kyrgios.

Ja, vad ska vi säga mer då? Inte så mycket skulle jag säga. Där har ni den, sammanfattningen av den andra speldagen i stora drag. Jag såg några riktiga maratonfemsetare också. Krajinovic vänder på ett bra sätt mot Cecchinato efter att ha legat under 0-2 i set och haft matchboll emot sig i fjärde. Ingen jättebra match, men spännande var det i alla fall. Ännu längre match mellan Chardy och Humbert som fick spela ett avgörande supertiebreak i femte set. Det är bra det här med supertiebreak istället för vanligt tiebreak i femte. Humbert drog ifrån till 3-0 där, efter att Chardy i femte så långt varit lite bättre. Med ett vanligt tiebreak då hade han nog vunnit, Humbert, men nu fanns det tid och utrymme för Chardy att vända och vinna ganska kontrollerat, 10-6. Och det är väl bra, om vi hittat något som gör att den bättre spelaren oftare vinner.