Inför natten

Vi ska avsluta den andra omgången. Blir det något kul inatt och imorgon bitti? Det ska vi allt kolla till.

Det här var väl inte så schysst, att lägga Raonic-Wawrinka mitt i natten. Direkt elakt skulle jag säga, och lite märkligt. Men såhär är det. För vissa spelare gäller regeln om att man ska variera lite mellan att spela dag och kväll och de här två spelade sina första omgångar på kvällen, så dagen nu, natten vår tid med andra ord. 4-2 Wawrinka i inbördes, men Raonic har två raka. Jag tycker det känns lite som att Wawrinka egentligen inte är så superbra mot servekanoner, men nu när han antagligen inte kan röra sig riktigt hundra så passar det nog snarare otroligt bra. Han kommer inte behöva röra sig alltför mycket ut i hörnen utan det handlar om att serva och slå något enstaka slag i egen serve, och i motståndarens serve försöka blockera tillbaka returerna så gott det går och sen vänta på misstag. Men som ni ser på oddsen. Världen tror stenhårt på Raonic. Jag håller med, han är favorit, men var Wawrinka verkligen så usel mot Gulbis? Nej skulle jag säga om det. Och framför allt, spelar det så stor roll i just den här matchen om han inte är helt fräsch? Kanske inte. Intressant match, men usch vilken trist tid.

Mardrömslottning för Karlovic tyvärr. Nishikori är en av de som inte ens är halvrädd för honom. Ska nog mycket till för skräll där.

Coric då? Där är jag inte så övertygad. Fucsovics är en jätteduktig bollare, och ärligt talat är det inte lätt att hitta punkterna som gör Coric till den märkbart bättre spelaren och den självklare vinnaren. Han har bättre fysik, Coric. Bättre uthållighet. Så blir matchen lång vinner han ju, men ganska tuff uppgift spelstilsmässigt. Fucsovics kommer inte slå bort sig på det vis Coric vill att motståndarna ska slå bort sig och jag tror absolut inte att Fucsovics känner sig slagen på förhand här.

Ivashka och Carreno Busta, grym lottning för båda två.

Detsamma får sägas gälla Sousa och Kohlschreiber. Är Kohlschreiber sådär stor favorit alltså? Det tycker jag inte.

Det var många matcher klockan fyra det.

Chung, nu ska han väl ryka. Herbert spelar sitt livs tennis, Chung har svaga returer, och Chung är inte tillräckligt bra för att vara tillräckligt överlägsen i spelet just nu. Tycker Herbert är favorit där.

Fogninis matcher mot den här typen av motståndare, ni får sköta analyserna åt mig i kommentarerna. Jag orkar inte. Hur fan ska man kunna gissa om han vaknar på höger eller vänster sida liksom? Mayer har börjat säsongen rätt starkt och är lite underskattad tycker jag. Brukar vara duktig på att sticka fram nosen när såna här lottningsmässiga möjligheter ges också, Mayer. Varning utfärdad för Fognini.

Medvedev ska knappast ha några problem med Harrison. Mot Medvedev måste man kunna vara offensiv och pressa Medvedev ute i hörnen och bort från baslinjen. Harrison har ingen offensiv att tala om. Så nej, det där blir tufft. Medvedev lär ånga på.

Jag har lite svårt att förstå varför så många har så stora problem med Copil. Han är lite av ett luftslott på den nivå han nu håller till. Men Goffin ska väl inte gå i den fällan utan bara helt enkelt bolla ut honom med lätthet. Krävs en rejäl flopp för att Goffin ska ryka.

Pouille-Marterer, kampen mellan de iskalla. Men Pouille är en lottningsspecialist. Han får ofta bra lottningar, och när såna här chanser bjuds är han duktig på att plocka fram ett spel som räcker, även om han inte är helt i form. Jag tror han tar det där.

Hade varit lite roligare med Shapovalov-Kokkinakis kan man ju säga. Men inte helt oväntat, Kokkinakis skadad och Daniel tog sig vidare. Helt menlös spelare, Daniel. Shapovalov kan enbart förlora mot sig själv. Daniel kommer stå där, men inte göra särskilt mycket, precis som alltid.

Bolt och Popyrin, de är inte ens särskilt bra på challengertouren utan snarare medelspelare där. Om någon av dem skulle nå tredje rundan i en Grand Slam-turnering, då…är det konstigt. Thiems seger över Paire var rätt viktig kan man säga. Nu fribiljett till tredje rundan helt plötsligt.

Chardy var sådär mot Humbert i första omgången. Och när Chardy är sådär, då ska han så klart inte kunna hota Zverev. Ska passa Zverev bra det där. Han behöver inte göra så mycket utan kan stå och serva och ha som utgångspunkt att Chardy kommer slå ut sig och ge honom segern på det sättet.

Och så har vi då Djokovic och Tsonga, som mötts i några rejält minnesvärda matcher. Tsonga vann massor av matcher i början när de möttes men totalt 16-6, Djokovic har 14-1 på de senaste 15, får jag det till och det känns väl som att detta ändå passar Djokovic väldigt bra. Tsonga kan springa omkring och vara hur spektakulär som helst, Djokovic kommer ändå vinna alla ospektakulära bollar och det är som bekant ganska många fler såna på en match. Tsonga kommer vara tokoffensiv, sätta allt på ett kort, och så vidare och visst, har han en fantastisk dag, då finns chansen att det blir jämnt men jag tror nog ändå det blir rätt komfortabelt för Djokovic. Men visst hoppas vi på att bli underhållna. Det ska kunna bli hur kul som helst om Tsonga bara hänger med någorlunda.

Det är fullt upp dessa dagar, hörni. Nu ska man väl ta och följa lite challengertennis från Koblenz under kvällen också. Man vill ju inte råka ut för någon slags tennisbrist liksom.