Kevin borta

Jag tycker nog det där var en större smäll än vad många av er anser. Jag trodde ju så mycket på Anderson i den här turneringen. Men han kanske bara är den där vanliga medelmåttan som man alltid tyckt att han varit, fast han hela tiden varit så högt rankad. Vad vet jag. Tiafoe skickade ut honom i alla fall. Turneringens klart tyngsta fall hittills.

Men han får inte många stilpoäng för den här filmningen va? Snudd på varning.

Två andra favoriter som förlorade inatt, även om Anderson var den klart största favoriten, och största spelaren, som föll.

Fritz slog Monfils. Jag är inte särskilt överraskad över den. Monfils kunde absolut vunnit matchen, det var rätt jämnt men han förlorade till slut på att han som alltid var lite trött. Någonstans kan jag känna lite att tiden är på väg att springa ifrån Monfils. Oavsett vilken nivå det handlar om. Högsta eller lägsta. Så blir det färre och färre spelare som klarar sig helt utan offensivt spel. Fram till för några år sen hade försvarsspelet härskat i massor av år men nu har det svängt igen. Nu är det anfallsspelet som till stora delar regerar, åtminstone krävs det att man kan driva på spelet om det behövs. Det kan inte Monfils, och därför är han numera utsatt mot väldigt många.

Fabbiano slog Opelka i vad som faktiskt var en väldigt bra match. Kvalitativt sett. Sen om det var så kul, det vet jag inte eller jo det var det egentligen. Väldigt spännande i alla fall. Opelka servade helt fantastiskt. 67 ess landade han på. Det måste vara bland det mesta som slagit i en match som inte gått till övertid, så att säga. Delvis på grund av att Fabbiano är två äpplen hög. Det är lite lättare att essa när motståndaren i allmänhet inte når bollen. Men också delvis för att Opelka nu får ses som en av de absolut bästa servarna i världen. Otroligt att han inte vinner en sån här match med den serven, den rörligheten och det spelet som han har, Opelka. Tittar man på de olika parametrarna så ska han redan vara i alla fall topp-20 i världen. Men han är själva definitionen av vissa saker som är så viktiga i tennis. Man måste få ihop det man har till en helhet, och det är väldigt svårt att lyckas om precis allt man gör är rakt, enkelt och lättläst. Han är inte svår att möta helt enkelt, Opelka, och det gör att han fortfarande kan förlora såna här matcher. Grym insats av Fabbiano i alla fall. Bollen var hela tiden i spel i hans serve. Nästan aldrig i spel i Opelkas serve. Och att då vara så extremt stabil i nästan varje poäng som han var, det imponerar. Ännu en gång imponerade det nya supertiebreaket. Helt rätt spelare vann. Om det varit ett vanligt tiebreak är det inte alls säkert att det blivit så.

I övrigt höll favoriterna.

Schwartzman var under 1-4 i avgörande mot Kudla men vände. Jag sa att han skulle få det tufft. Men han är ofta svårslagen, Schwartzman. I och med att han är så duktig i bollandet måste man vinna de sista gemen. Man kan inte serva hem dem som mot vissa andra, och därför är det lätt hänt att hans motståndare faller igenom i slutet. Inte första gången han är inne och fördärvar för någon, som Björkman skulle ha sagt.

Tsitsipas torskade set men vann enkelt mot Troicki. Krånglat sig fram lite grann, Tsitsipas. Sällan ett gott tecken.

Seppi fullkomligt slaktade Thompson. Det imponerar. Hur jäkla bra är han egentligen, Seppi? Just nu är han just jäkligt bra. Såhär bra har han inte varit många gånger under karriären. Blixtsnabb, hal hardcourt passar honom ypperligt.

På tal om slaktande så, Berdych släppte inte många gem mot Haase. Han är plötsligt tillbaka där i toppen, Berdych. Inte ofta någon kommer tillbaka så snabbt efter långt uppehåll.

Cilic tappade set mot McDonald men knappast någon fara på taket.

Två tiebreaks, men raka set, för Federer mot Evans. Inte så konstigt ändå. Evans är en väldigt bra spelare för att vara så dålig, så att säga. Han har ett spel som kan mäta sig med bättre spelare till skillnad från många andra på hans nivå. Sen ska man veta att innan knarkdomen var han runt 40 i världen, Evans, så han är förstås en bra spelare i grund och botten.

Khachanov blåste lite lätt på Nishioka en gång i varje set och den lilla japanen fladdrade iväg. Inga konstigheter.

Bautista-Millman blev väldigt spännande här på morgonkvisten. En av flera lite märkliga matcher hittills under turneringen. Millman började klart bäst och kändes som en trolig vinnare av första set men så, från 3-2, bara föll han igenom totalt och Bautista vann alla gem rätt kontrollerat. Sen ett jättesvagt andra set av Millman och allt borde vara klappat och klart, precis som mellan Thiem och Paire igår förresten. Men precis som i den matchen krånglade sig Millman tillbaka. Han vann tredje set helt rättvist. Sen vann han fjärde set trots att Bautista där totalt sett var bättre. Avgörande set och Millman hade allt momentum på sin sida och…Bautista bara vann på att han var bättre. Bubblan sprack lite grann för Millman. Synd att det var så lite publik på den matchen. Han fick verkligen med sig den publik som var där men det blev inte den där ultimata farten ändå. Bautista var rätt bra ändå, och det borde kanske snarare blivit 3-1 om det funnits någon rättvisa.

De Minaur var trött, spelade dåligt, och väldigt illa ute mot Laaksonen efter att ha tappat 2-0 i set. Riktigt mygelavbrott efter fjärde där. De Minaur tog med sig sin väska ut till omklädningsrummet, tog en dusch, fikade lite, kom tillbaka och var fräschare till femte innan han annars varit. Okej, jag överdriver. Fikade gjorde han inte. Men han hann garanterat mumsa i sig något, mer än man hinner i sidbytena, han bytte kläder, han piggnade på sig helt enkelt. Jag tycker inte det är en del av tennisen. Jag tycker att man ska få gå på toaletten, snabbt och effektivt. Men att få byta kläder, ta med sig en väska med proviant, och sånt skit, nej, det där är fel. Då kan vi lika gärna börja införa obligatoriska pauser så det blir lika för alla. Väldigt svag insats spelmässigt av De Minaur men kämpa, det kan han. Jösses.

Och så avslutade vi dagen med att se Nadal köra över Ebden. Ebden hade ingenting överhuvudtaget att komma med för att ens testa Nadal, så den matchen drar vi inga växlar på alls.

Det var den speldagen det. Nu ska vi spela in lite podcast här. Tror avsnittet kommer upp imorgon eller om man har riktig tur kanske till och med ikväll. Och sen, om några timmar, börjar vi titta på kommande natts matcher i skrift här på sidan. Ingen vila. Ingen rast. Ingen jävla ro. Nu kör vi!