De stora fortsätter hålla

Vi får se om rubriken stämmer. Medan jag skriver det här är Cilic ett gem ifrån att ryka. Men det känns samtidigt som att han kan vara typ en kvart bort från att ha klarat sig. Den balanserar verkligen just nu, matchen mellan honom och Verdasco. Bra match, inte absolut toppklass, men det här får man vara nöjd med. Spännande, bra, bra spel, och kul att titta på. Vi kan väl återkomma till den i slutet av texten.

Men i övrigt, de ångar på, de stora, och vilket slut vi därmed borde få på den här turneringen.

Federer såg grym ut inatt mot Fritz. Visst, det är Fritz, en spelare runt 50 i världen, och han har inte ställts mot någon tuff motståndare i en tävlingsmatch i år ännu, Federer, men som han ser ut alltså. Det finns absolut ingenting att anmärka på. Jag vill inte springa iväg för mycket här. Jag vill som sagt se honom få motstånd först, men som sagt, han ser extremt vass ut. Jag trodde inte att han skulle vara i det här skicket i den här turneringen. Väldigt kul. Hur länge ska han orka hålla nivån egentligen? Fantastiskt.

Nadal…ja, vad gjorde han med De Minaur egentligen? Han behandlade inte De Minaur som en vuxen i alla fall. Det var verkligen som att en junior mötte ett fullblodsproffs. De Minaur kämpade, slet, försökte, gav sig inte, han gjorde allt, men snacka om att stånga sig blodig. Han hade ingenting, absolut ingenting, som fungerade mot Nadal. Det bet inte. Ingenting bet. Och det är väl lite som det är ännu. Han är just en junior, De Minaur. Han är som ett sugrör i kroppen och när han fick Nadals tyngd mot sig sprack hans spel fullständigt. Det funkade inte att springa och jaga i hörnen, han hade inga slag för att pressa Nadal, och han hade emellanåt svårt att ens hålla i racket ordentligt när han fick Nadals blytunga forehands mot sig. Han är 19 år, De Minaur. Han börjar bli vuxen åldersmässigt men kroppsligt är han ännu inte vuxen. Det syns hur tydligt som helst. Han har inte en muskel på kroppen och är helt enkelt alldeles för lätt. Han kommer växa till sig. Lite som för Zverev senaste åren. Han är fortfarande ingen biff direkt, men han har undan för undan byggt på sig så han inte längre är för fladdrig. Det kommer De Minaur göra också och då blir det andra bullar men just nu är han inte redo fysiskt för att ta upp kampen med de bästa. Han har inte slagen heller för den delen. Men det är det jag tycker är så otroligt intressant med honom. han kommer snart vara runt plats 20 på rankingen och det trots att han ännu inte kunnat bygga upp sig, och trots att han har enormt mycket att utveckla gällande spelet. Han har sin snabbhet, och att ha den starten, då finns det liksom inget tak. Det handlar bara om hur mycket han kan lära sig i övrigt. Nadal? Precis som med Federer. Jag vill se honom bli pressad. När han får styra spelet är han hur bra som helst. Men det ser fortfarande inte bra ut ute i hörnen.

Tsitsipas höll också, men det hängde på en skör tråd. Orättvist som det kändes då servade han för det tredje setet, Basilashvili bröt tillbaka, och kom sen också tillbaka i setets tiebreak och skaffade sig setboll. Jag är helt övertygad om att Tsitsipas där var en poäng från att åka ut. Basilashvili var då den bättre spelmässigt. Men några sjuka poäng följde, Tsitsipas vann dem, och sen orkade inte Basilashvili mentalt. Tsitsipas får vara nöjd med att nu nått åttondelen, för det har känts minst sagt fladdrigt.

En seedad spelare försvann, men det var ju ingen skräll direkt. Man har höga krav på Berdych nu. Det kändes nästan onödigt att han tappade ett set mot Schwartzman men det är förstås bra gjort att slå Schwartzman med 3-1. Otroligt bra han spelar, Berdych. Jag skulle säga att han snart är uppe och nosar på den bästa nivå han kan hålla. Hur sjukt är inte det för någon som varit borta i ett halvår? Fantastiskt.

Dimitrov var lite pressad i första av Fabbiano men ändå stabilt. Tycker han ser sådär lagom bra ut, Dimitrov. Det är liksom bra, men det blixtrar inte om honom. Respekteras ska han dock. Jag tycker han känns lite bättre nu än han gjorde under i princip hela förra säsongen.

Bautista krossade Khachanov. Väldigt jämnt första set där det väl bara var ett gem som var jämnt kändes det som. Bautista vann det i Khachanovs serve. Sen bara körde han, han är bra i medgång. Khachanov hade ingen jättebra dag och har man inte det är det inget roligt att möta Bautista. Man kommer liksom inte igång mot Bautista så flackt som han spelar. Och det var precis vad som hände Khachanov idag. Han slutade aldrig missa och Bautista fick sin enklaste match i turneringen hittills. Vilken form i början av säsongen på Bautista. Fortfarande obesegrad va? Inte tokigt.

Och så var det matchen mellan två oseedade spelare, Seppi och Tiafoe. Tiafoe vann i ett avgörande set. När det väl blir avgörande set är inte Seppi bra. Han har varken fysiken eller skallen för att vara bra i långa matcher, känns det som i alla fall, men det var inte det som avgjorde. Väldigt svängigt var det men från starten av fjärde var Tiafoe helt enkelt lite bättre. Han lyckades pressa Seppi tillräckligt ofta ute i hörnen för att få utdelning.

Så var det Cilic. 7-7 i fjärde sets tiebreak. Vi får väl vänta ut det innan vi stänger den här sammanfattningen tycker jag…

Det var lite skillnad i skalle där i slutet, eller vad säger ni? Två matchbollar Verdasco, han fick ingen av dem i spel, trots att en var i egen serve. Det måste vara så hemskt det där alltså. Kommer han tillbaka efter det där, då är det bara sjukt. Vore rättvist om Cilic vände det här dock. Sett över hela matchen tycker jag verkligen att han varit lite bättre och nu borde han väl stänga till den här vändningen, 0-2 till 3-2 men den som lever får se, så att säga.

Så säger vi för nu. Titta in om någon timme för försnack kring nattens matcher.