Inför natten

Tillåt mig fråga, när fan ska man sova egentligen? Skulle väl vara nu kanske, men nu är det ju härlig bakgårdstennis på ett formligen blixtsnabbt golv från Koblenz i Tyskland. Nej, sovam det får vi göra om en dryg vecka.

Nu, dags att titta till vad som händer under natten, morgon, förmiddagen, och kanske också eftermiddagen. Det var en dammatch igår som tog slut framåt kvällskvisten vår tid till och med.

Vi ska skramla fram de sista åttondelsfinalisterna, och här har vi de fyra första av lördagens matcher.

Sousa, det ska väl bli lite lättare för Nishikori. Han har haft en brokig skara motståndare hittills med en challengergubbe från Polen och ett servemonster i Karlovic men ni blir det väl lite mer hanterbart. Han vet vem Sousa är, han vet att Sousa inte kommer ha något mer att komma med än sitt kämpande, och det enda som kan stoppa Nishikori i den här matchen är nog om han går in i väggen i värmen, vilket han är en spelare som kan göra. Men samtidigt troligt att det inte blir så många set. Sousa får vara väldigt nöjd med att ha tagit sig hit och nej, Nishikori kommer krossa honom i duellerna.

Har Goffin hamnat såhär väldigt långt ner i hackordningen alltså? 2,80 gånger pengarna mot Medvedev. Goffin var topp-10 innan sina problem. Det har aldrig Medvedev varit. Jag tycker på något vis det känns konstigt men samtidigt, han har varit fruktansvärt bra i år, Medvedev. Medvedevs serve blir nyckeln. Får han bra utdelning där tror jag det blir för tufft för Goffin att vara tillräckligt överlägsen i bollandet. Samtidigt som jag tänker att Goffin som kant är en offensiv rackare som inte gärna låter motståndaren styra. Medvedev kanske inte är så superberoende av att styra spelet, men försvar, det är inget han gillar och jag tycker att alla möjligheter finns för Goffin här. Bara att gå in och ösa, och har han en bra dag, då tror jag faktiskt han vinner.

Fognini-Carreno Busta, vilken grusmatch på…blixtsnabb hardcourt. Intressant. Båda två är ju faktiskt mer än okej på hardcourt, men den här snabba hardcourten ska egentligen passa dem dåligt. Ändå har de tagit sig hit. Fogninis genialitet mot Carreno Bustas tråkighet. Den är lite lurig faktiskt. Rätt intressant att båda spelarna kommer få spela precis det spel de vill, något som onekligen borde tala för att det blir bra tennis. Fognini vill stå och styra spelet från mitten, Carreno Busta jagar gärna ute i hörnen där han har sin stora styrka när han får fart mot sig. Sug på den här då, 5-0 för Carreno Busta i inbördes möten. Tre på grus och två på hardcourt under en tid då de totalt sett varit ungefär lika bra som spelare. Fognini gillar inte att bli uttråkad. Carreno Busta är en av de absolut tråkigaste spelarna att möta. Fognini avskyr när motståndaren är stabil, för då ger hans djupa dalar maximalt utslag. Spelmässigt är det inte så farligt för Fognini, som sagt, han får styra spelet och det vill han, men det faktum att Carreno Busta är så bra ute i hörnen, och så jämn över matchens gång, det gillar inte Fognini.

Jag utfärdar skrällvarning gott folk. Jag tror att Raonic kan ryka inatt. Går det att bygga en spelare som passar bättre för att hantera en servekanon än vad Herbert är byggd? Tillräcklgit bra serve för att hålla kanonen borta. Tillräckligt bra offensiv för att inte låta kanonen chansa och avgöra. Extrem returspecialist. Det är det som behövs. Han är rätt svag mentalt, Herbert. Det talar emot honom. Det kommer krävas att han vinner väldigt många viktiga bollar för att slå Raonic men han spelar sitt livs tennis just nu, Herbert, och även om Raonic förstås ska vara bättre, och är klar favorit, jag ser absolut framför mig hur det där kan bli precis hur bökigt som helst för honom.

När det gäller Djokovic tänker jag inte hoppas och än mindre förvänta mig att det blir något till match förrän han möter Federer. Absolut, på papperet ser det där ju bra ut, Djokovic-Shapovalov. den störste mot en av de kommande stjärnorna och så vitt skilda spelstilar som det är möjligt. Men…ja, Shapovalov. Lilla Shapovalov. Hur ska du lösa det här egentligen? Jag har tyvärr inget råd till dig. Du är bara inte tillräckligt bra.

Tompa Johanssons nya och gamla adept. Kanske kan han ha något lite smart att hitta på mot Coric. Jag trodde att Coric skulle få stora problem med Fucsovics. Han slaktade Fucsovics. Nu Krajinovic, som är väldigt lik Fucsovics i spelstil och kanske lite sämre. Nja, jag tror inte det ska gå det där. Krajinovic behöver mer tid skadefri för att kunna närma sig att slå såna här spelare igen. Tror i alla fall jag. Men hoppas jag har fel. Vi får så klart heja lite extra på honom. Stor risk att Coric tar det där på fysiken också om Krajinovic skulle lyckas göra det jämnt spelmässigt.

Nu höll jag på att skriva något elakt om att Bolt kan gå tillbaka och börja mura väggar istället för här hör han inte hemma. Det tycker jag ju inte, så varför ska jag då skriva det, men det där är ju ingen match. Det är en av världens bästa tennisspelare i Zverev mot en spelare i mängden på challengertouren i Bolt. Ingen idé att prata om matchbilder eller liknande. Det är liksom inte ens nära.

Popyrin, hur hamnade han här då? Jo, han mötte först en Mischa Zverev som när han är formsvag är helt obegripligt formsvag. Och sen var det en sjuk Thiem som banade väg för honom. Nu är han här, och det där är dagens bästa odds det, på Pouille. Popyrin har aldrig på något sätt visat att han än så länge håller på den här nivån, och han har behövt göra väldigt lite för att ta sig hit. Nu möter han Pouille som alltid är bombsäker i såna här matcher och som dessutom imponerade rejält mot Marterer. Nej, det här är han inte bra nog för, Popyrin. Lägg in en slant på Pouille där om ni ägnar er åt sådant.

Då var vi redo igen va? Ännu en underbar tennisdag framför oss. Mycket nöje!