Favoriterna ångar på

Vi sätter på oss sammanfattningshatten igen, och noterar med glädje att oj vilket gott skick de totalt sett är i, de bra spelarna, i den här turneringen. Visst, Murray har fallit ifrån. Wawrinka var inte fräsch heller. Men det har varit några år då vi alltid haft ett knippe mer eller mindre svaga spelare framme i åttondel i de stora turneringarna. Ibland har någon till och med nästlat sig fram till kvarten. Den här gången kommer den andra spelveckan innehålla bara bra spelare.

Som ni förstår, favoriterna höll inatt också. På sina håll lite enklare än man kunnat förvänta sig till och med.

Eller mja, var Fognini favorit mot Carreno Busta kanske? Det var han väl lite grann, men som jag skrev igår, Carreno Busta har väldigt lätt för Fognini och det blev precis som man kunnat befara, Carreno Busta tråkade ut Fognini. Fognini hade en vändning på gång. Klar seger i tredje och sen överlägsen i början av fjärde. Nästan alla spelare viker då ner sig lite, och låter Fognini komma undan med något skitgem efter det när han tappar fokus, men Carreno Busta bara kör, oavsett resultat, och några gem senare hade Fognini förlorat matchen. Han måste verkligen avsky Carreno Busta. Hans genialitet blir liksom förstörd av att Carreno Busta inte spelar med i skådespelet som alla andra gör.

Men sen höll de.

Coric förlorade första set mot Krajinovic, ett set där Krajinovic faktiskt var klart bättre. Inte så överlägsen som 6-2 indikerar kanske, men bättre var han. Det kändes dock aldrig som att han hade riktig kontroll på matchen, Krajinovic. Det kändes hela tiden som att det skulle vara han som gjorde skitgemen och så blev det också. Under resten av matchen hade han bara breakboll i ett eller ett par gem medan Coric hela tiden plockade de avgörande breaken i början av seten. Han är lite för stabil och lite för stark i både kropp och skalle för att förlora såna här matcher, Coric.

Inget jäkla snack om saken för Raonic. Ett break i varje set. Herbert lyckades bryta tillbaka i tredje men var aldrig ens nära. Fick aldrig riktigt kontroll på spelet i egen serve tycker jag,. Herbert och lyckades heller inte läsa in Raonic serve. Det hade kunnat gå, men i de allra flesta fall vinner förstås Raonic den där matchen och Herbert var kanske inte riktigt tillräckligt mentalt stark för att komma tillbaka mot en så mycket bättre motståndare när det började gå emot.

Medvedev, den gick på lite tråkig tid så den såg jag inte men vad ska man säga, han kör över Goffin. Han har gjort tillräckligt mycket nu för att man ska ta honom på allvar som en spelare som är precis på gränsen till topp-10. Han tog stora kliv framåt förra säsongen, men det känns som att han den här säsongen direkt tagit ytterligare ett steg. Jag gillar det. Det är kul med lite speciella spelstilar i toppen. Det piggar upp.

Bolt, det blir liksom orättvist. Såg ni innan matchen när de stod i kulverten och väntade på att få komma in på banan? Zverev hade ett par tränare där, en fystränare, en massör, mamma och pappa, det var som en hel flock. Bolt, han stod där, ensam, som man gör på challengertouren där han normalt spelar. Inte som att det är det där som avgör vem som vinner en match, men det var kul att se ett exempel på hur skilda världar de lever i. Bolt går lite plus på sin tennis. Zverev är en av de största inom tennisen just nu. Det är något charmigt att såna spelare kan få mötas, särskilt en bit fram i en sån här turnering, men det är klart att det inte var någon match. Om de möttes hundra gånger skulle Bolt mest troligt inte vinna någon. Skrev ju häromdagen att jag inte är något större fan av intervjuer, men det här blev ju bra. Han är en rackare på att ställa frågor, Courier.

Nishikori spelade också mitt i natten som Medvedev, men att han skulle krossa Sousa, det var väl dagens mest givna. Så gjorde inte så mycket att vi missade den.

Djokovic då? Varför sparar vi honom till sist? Det var klappat och klart mot Shapovalov. Hur lugnt och fint som helst, Shapovalov hade slagit bort sig själv i 2,5 set och Djokovic hade 2-0 och break i tredje. Kanske att han blev lite väl försiktig, men framför allt började Shapovalov sätta bollarna. Djokovic var lite sen att ställa om sitt spel och setet försvann. Inget snack i fjärde sen dock, och det tål att påpekas. Shapovalov har verkligen enormt långt till toppen. Det senaste halvåret har inte varit det bästa för honom. Han har inte förbättrat sig ett dugg. Han var minst lika bra i våras som han är nu. Djokovic, fortfarande mannen att slå, inget snack.

Pouille-Popyrin håller på just nu. Han väntade med att börja returnera till tiebreaket i första set, Pouille. Men väl där vann han alla poäng utom en i Popyrins serve och då räcker det ju ofta rätt bra. Rackarns bra tiebreakspelare känns det som, Pouille. Han är något att hålla i handen när det kniper han. Borde väl falla ifrån lite nu, Popyrin men om han hittar på något så får vi prata om det i eftermiddagens inlägg inför nattens matcher istället. Sista hemmaspelaren som ryker va? Lite otippat möjligen att Bolt och Popyrin skulle vara de två sista men så blev det. Nog. Vi får väl se. Han har ju lite tid på sig fortfarande, Popyrin.