Inför natten

Vilken show han bjöd på Popyrin. Eller om det var en ickeshow som Pouille bjöd på. Oj, så strykrätt han var där ett tag, Pouille. 4-0  och läge i tredje sets tiebreak, ledning 2-0 i set. Och sen ett fjärde set som var…ja, han såg inte stursk ut inte. Men sen ändå säker i avgörande. Fram till 5-2 hade han inte torskat en boll i egen serve. Han var tvungen att bjuda Popyrin på en breakboll i sista gemet, för att summera matchen liksom men ja, kul att det blev spännande. Även om det hade varit helt otroligt om Popyrin drivit det där i mål och vunnit.

Pouille siste man till åttondelen alltså. Åttondelarna ja, de fyra första ska spelas inatt och imorgon. Vilka matcher vi börjar få nu, vänner. Häng med!

03:00 Dimitrov-Tiafoe 1,42-3,10 Bethard

Det var otroligt tajt när de möttes i Kanada i somras. Avgörande sets tiebreak. Dimitrov vann det, men jag kommer ihåg att det kändes som det kunde sluta hur som helst.

Rätt öppet nu också, men jag håller med oddsen. Dimitrov är klar favorit. Jag tror han är lite bättre i år än förra året och därmed lite bättre än sin ranking. Det är nog Tiafoe också, men säg att det är en spelare runt 15 i världen som möter en spelare runt 30 i världen. Det skiljer ju lite ändå.

Matchbild?

Ja, lite svårt att säga faktiskt. Ingen av dem är någon robotbollare riktigt, utan det blir snarare tempoväxlingar som blir grejen. I alla fall för Tiafoe som inte är lika säker som Dimitrov. Han kommer försöka attackera när läge bjuds. Dimitrov borde också göra det, men som vi alla vet, han är sällan särskilt villig att ta några större risker.

Det var välspelat när de möttes i somras och det luktar välspelat lång väg nu också. Inte mina personliga favoriter någon av dem, men tennisen som kommer spelas kommer vara riktigt bra och mest troligt sevärd.

Fem set gynnar kanske Dimitrov lite, och han är som sagt också lite bättre. Ingen av dem har mer lätt för den andra. Nej, jag tror Dimitrov tar det.

05:30 Nadal-Berdych 1,17-5,70 Bethard

Nästan fyra år sen de möttes. Det är ju en stund det. Nadal vann 17 gånger i rad innan Berdych bröt sviten i Australian Open 2015. Var Nadal skadad då? Minns inte matchen, men måste han ju ha varit. Berdych vann i raka set i kvarten där.

Det passar inte Berdych att möta Nadal. Det passar honom riktigt dåligt.

Men jag tror han har en otroligt fin skrällchans här, Berdych. Jag håller inte med oddsen ett skvatt. Under fyra gånger pengarna hade jag satt på Berdych.

Hur jag tänker?

Jag är väldigt osäker på Nadals nivå nu när han för första gången i turneringen hamnar under press. Jag vidhåller, han har inte rört sig bra överhuvudtaget ute i hörnen. Han har varit överlägsen i sina matcher på att han träffat bollen så oerhört bra. Men han har inte blivit testad. Nu kommer han bli testad. Nu möter han ett topp-10-motstånd. Och att lita på en Nadal som inte ser helt fräsch ut i en sån match, det är ett stort misstag.

Det finns två stora problem för Berdych när han möter Nadal.

Det första, och främsta, är att han inte får mycket på sin serve. Berdych serve är väldigt tung, väldigt hård, och därmed bra, men den är inte lurig. Inte svårläst och han vinklar den inte bra. Den är rak och lättläst, men hård. Finns det någon medicin mot det? det gör ju det. Att backa tillbaka så långt det är möjligt i banan och på så vis ta farten ur spel. Precis som Nadal vill returnera. Berdych serve, som är hans främsta vapen, biter dåligt på Nadal.

Det andra problemet är att Berdych helst spelar bollen förhållandevis lågt. Han vill slå ur höfthöjd. Han är inte jätteduktig på att slå på höga bollar. Höga bollar som nästan alltid kommer från Nadal, framför allt när Nadal returnerar.

Den där kombinationen är ett stort problem för Berdych, men vad som inte är ett problem för honom är att han slår oerhörd hårt, och när Berdych skickar iväg sina misslier, kommer Nadal modell januari 2019 hinna ut då? Jag är ytterst tveksam.

Fruktansvärt intressant match. Nadal har chansen att visa att han bara mörkat hittills i år, och i själva verket har knäna för att jaga ut i hörnen. Berdych har en fantastisk chans att ta en superskalp och visa att han är tillbaka i den absoluta toppen.

07:00 Cilic-Bautista 1,80-2,15 Bethard

Vad är det för matcher liksom? Kolla bara. Det här är ju ren magi.

Cilic har lite lätt för Bautista. Men Bautistas enda seger kommer från just den här turneringen 2016. Betyder nog inte så mycket dock. Desto viktigare att det här passar Cilic rätt bra.

Samtidigt, Bautista slog Khachanov enkelt i förra rundan. Khachanov och Cilic, inte helt olika spelare. Så Cilic fina statistik i de inbördes mötena här kommer förstås till viss del av att han alltid varit ett snäpp bättre än Bautista.

Jag tror ju att Bautista ska förlora en sån här match. Eller rättare sagt, jag tycker det. Det ska bli för jobbigt för honom att hantera det faktum att Cilic är snudd på en servekanon, medan han själv har serven som en svaghet. Det krävs då för mycket av Bautista när bollen är i spel. Han ska inte vara så överlägsen som det krävs med tanke på Cilic serve.

Men det där är ju bara i teorin så klart.

I verkligheten är Bautista fortfarande obesegrad i år och det trots att han har mött någon enstaka bra spelare sådär, som någon som heter Djokovic exempelvis. Kan man slå Djokovic kan man slå Cilic, punkt.

Flackt spel så klart. Bautista spelar extremflackt och Cilic flackt. Cilic har inga jättestora problem att spela på lågt studsande bollar trots att han är så lång. Det passar honom bättre än vissa andra att möta Bautista på så vis.

Ni hör nog. Jag tror att Bautista åker på en propp här. Men det ska bli väldigt intressant att se hur det ser ut i verkligheten.

09:00 Federer-Tsitsipas 1,18-5,50 Bethard

Den match jag ser fram emot minst faktiskt. Och nej, det beror inte på något Federerhat utan för att jag inte tror att det blir spännande överhuvudtaget. Jag tror att Federer kommer vara på tok och åter på tok för bra.

Tsitsipas är inte jättetempostark. Han har ingen serve som är tillräckligt bra för att Federer inte ska kunna blockera in den och ska vi vara riktigt ärliga mot varandra här nu, det finns ingenting på en tennisbana som Tsitsipas gör ens i närheten av lika bra som Federer.

För mig är det en chock om Federer ryker just här. Jag tror snarare att han vinner i raka set utan att ens kännas särskilt hotad.