Inför natten

Fyra kvartsfinalister klara. Nu ska vi skramla fram fyra till. Såhär tänker jag kring måndagens matcher.

03:30 Zverev-Raonic 1,83-2,10 Bethard

Visst känns det som att Zverev ska vara rätt bra mot servekanoner? Jag tycker ju det, men han har samtidigt åkt på stryk ett par gånger, både av Isner och Raonic, så aningen oklart där men överlag så, jag skulle ändå säga att det passar honom rätt bra. Gäller nästan alltid för de bästa spelarna för övrigt. Är man tillräckligt bra så hanterar man ofta servekanoner rätt bra.

Det som gäller här är hur ofta bollen kommer i spel i respektive servegem. Zverev är ju en jättebra servare, och Raonic har problem med sina returer. Zverev förstås en mycket bättre returnerare än Raonic, men så har ju också Raonic en ganska mycket bättre serve. Det som gäller är förstås att bollen måste komma i spel väldigt mycket oftare i Zverevs serve för om man ska vara riktigt ärlig, det skiljer verkligen helt vansinnigt mycket mellan dem i bollandet.

Zverev har kanske inte imponerat riktigt, Raonic varit sett till sina förutsättningar lite bättre, men hur man än vänder och vrider på det här, jag tycker verkligen att Zverev ska vinna matchen en normal dag.

07:00 Coric-Pouille 1,34-3,65 Bethard

Det är fult att luras, eller hur? Det här är inte de mest spännande spelarna. Inte i min bok i alla fall. De är tråkiga. De är inte spelare man gärna tittar på. Och nej, även om de är väldigt bra båda två förstås, det här är inte åttondelen jag ser mest fram emot.

Pouille kommer vara förbättrad. Han var livrädd under stora delar av matchen mot Popyrin. Han var strykrädd helt enkelt, för att prata ren svenska. Nu helt annat läge. Han är absolut inte favorit, men han har en bra lottning, och han har en bra skrällchans. Nu borde alla möjligheter finnas för att slappna av, för att slå till bollen, och för att göra en bra match.

2-0 för Coric i inbördes. Jag minns den senaste matchen i Wien i höstas. Det kändes då som att det passade Pouille rätt bra. Coric är bättre, och var då också klart mer formstark, men Pouille hängde ändå med bra och var nära att vinna.

Coric är inte den som driver på spelet alltför mycket utan Pouille kommer få chansen att ta precis de initiativ han ska ta för att spela riktigt bra. Och om han spelar bra, då slår han faktiskt så hårt att han har alla möjligheter att slå igenom Coric försvar.

Överlägsen fysik på Coric och även om Pouille har en rackarns tendens att få med sig resultat, jag hade nog också valt Coric psyke när det hettar till. Och även, en normal dag, om Pouille inte spelar bra, då är Coric alldeles för bra. För Coric kommer hålla sin nivå, det kan vi vara alldeles säkra på.

08:00 Nishikori-Carreno Busta 1,21-5,20 Bethard

Det känns som han har en rätt bra lottning i den här turneringen va, Nishikori? Det här är ju liksom en dröm.

Carreno Busta må vara hur fantastisk som helst på det han gör, men berätta för mig, vad har han för att oroa Nishikori? Absolut ingenting är svaret. Det enda som kan sänka Nishikori är om han sköter det själv och det kan han ju göra. Minns bara härdsmältan i slutspelet i vintras.

Carreno Busta tål väldigt högt tempo, det gör att han kommer kunna stå emot Nishikori ganska bra, men han klarar inte av att driva upp tempot själv eller för den delen tempoväxla. Det gör att Nishikori kommer få hantera matchbilden och tempot precis hur han vill och när det blir så, då är det verkligen inte många som slår honom.

Det blir bra spel, det blir högt tempo, det blir hög kvalité, men det blir kanske också ganska enformigt, och jag tror inte att det heller blir särskilt jämnt.

11:00 Djokovic-Medvedev 1,15-6,65 Bethard

Visst känns det som att det finns rätt många som tror att Djokovic kan få problem här? Jag tycker det. Om jag är en av dem? Kanske inte fullt ut, men det är absolut ingen ointressant match det här.

Medvedevs säkerhet jämfört med Djokovic, vad tror vi om den? Tror vi att han kommer stå sig på det området? Jag tror nog ändå inte riktigt det. Samtidigt har Medvedev lite högre svårighet i sina slag och försöker avgöra lite mer än Djokovic, så han skulle egentligen kunna vinna matchen utan att vara säkrare. Servar klart bättre också så klart, Medvedev.

Det låter ju lite simpelt kanske men det som avgör är ju hur Medvedev kan stå emot när bollen är i spel. Kan han vara någorlunda jämn med Djokovic där? Är han så bra? Han må vara jäkligt bra nu för tiden, Medvedev, men jag tror inte han är riktigt så bra ännu. Jag tror att han till slut kommer missa lite för mycket och att Djokovic då helt enkelt kommer äta upp honom med sin säkerhet.

Men vilken match. Här snackar vi toppklass. Djokovic är bäst i världen och Medvedev är nog redan topp-10 spelstyrkemässigt. Det här kan bli hur kul som helst.