Två rök – En höll

Ja, man ska nog fan inte ta jobb som något slags medium ändå. Jag trodde inte att den här speldagen skulle sluta som den gjorde. Inte på någon punkt.

Att Tiafoe skulle kunna slå Dimitrov, visst, jag trodde det inte, men inte osannolikt. Rätt rejält genombrott för Tiafoe detta. Han har inte visat något som antytt att han ska vara nära det här tidigare. Men det man ska komma ihåg är att han fortfarande är väldigt ung. Han är född 98, bara ett år äldre än De Minaur och jämnårig med Tsitsipas. Han har varit med lite längre än de andra, så därför känns han kanske äldre än han är. Jag såg bara lite av matchen men av det jag såg var Dimitrov i vanlig ordning otroligt passiv, särskilt på de viktiga bollarna. Undrar om han vet om det men inte förmår sig att göra något åt det eller om han tycker att det där är det bästa sättet för honom att spela.

Bautista slog till slut Cilic i en femsetare. Snacka om att vara femsetskung, Bautista. Bombsäker, och ser inte ut att vara ens i närheten av att vara trött. Var inte Cilic heller i och för sig. Bautista var bara alldeles för stabil. Rättvist. Bautista hade hela tiden lite kontroll över duellerna totalt sett och Cilic fick klart mindre på serven än vad han nog helst skulle ha. Bra match. Inte de mest spännande figurerna kanske men högkvalitativt och som sagt, rättvist att Bautista vann. Jag trodde Cilic, men nu var Bautista helt enkelt tillräckligt överlägsen när bollen var i spel. Kunde till och med blivit fyra istället för fem set för Bautista kändes det som.

Några fyra eller fem set blev det inte mellan Nadal och Berdych men när det gäller att sia hur det skulle sluta i matcherna, att Berdych skulle vara sådär extremt urusel, det var inte så lätt att förutspå va? Total genomklappning på alla punkter. Han servade väl runt 30% eller vad det blev till slut i de första två seten och forehanden, den klickade under precis hela matchen. Han kom fel till bollen nästan hela tiden. Det var väl kanske backhanden som inte havererade totalt men det är lite svårt att spela om två av de tre viktigaste parametrarna faller ifrån totalt. Nadal såg jättebra ut, men jag tycker inte att han blev testad idag heller även om det ska sägas, han såg rappare ut idag än han gjort hittills i år så jodå, det fanns mer i de där knäna än han visat hittills. Hade setboll i tredje, Berdych men det hade bara varit att dra ut på eländet. Han var totalt chanslös.

Så blev det. Lite snabbt sådär, för nu måste vi ju snart börja ladda om för försnack kring nattens matcher. Vi hörs senare om det.