Skrällarna fortsätter

Det fortsätter skrälla i åttondelarna. Tyvärr. Det är kul när det händer, när spelare överraskar, men vi får sota för det senare den här veckan då vi inte får de fantastiska matcherna vi skulle kunnat få.

Eller ja, Zverev hade nog inte varit inblandad i någon fantastisk match den här veckan oavsett vilket. Vilken vansinnig plattmatch alltså. Att förlora med 1-6 två set i rad mot Raonic, det spelar ingen roll hur dåligt man spelar, och vilken spelare på touren man är, det är katastrof. Det ska inte vara möjligt. Om man inte spelar så fullständigt uselt som Zverev gjorde i den här matchen då.

Intressant med Raonic. Hur han ändrat sitt spelsätt till i år, och nu när han mötte starkt motstånd såg man hur väl det här kan komma att funka. Kanske att Raonic alltid försökt spela lite för mycket med sina motståndare, att han bjudit in till lite för rent spel. Nu har han börjat slica i stort sett allt från sin backhandssida och när man här en svagare sida som han har i backhanden, och när man är en extrem servekanon, det är nog helt enkelt helt rätt att ägna sig lite mer åt att förstöra spelet för motståndaren med att slica än att göra något annat. Hans forehand är helt okej även med vanliga spelares mått mätt. Hans serve är en av de bästa i världen. Backhanden är dålig, det är nog väldigt rätt att börja slica den. Idag returnerade han bra också. Tänk om han fick så pass bra ordning på returerna rent allmänt, då blir han något att bita i kan jag säga.

Hörde en intervju med Zverev efter matchen. Han lät knappt ens besviken utan konstaterade bara att han spelade dåligt. Jag tycker inte det duger riktigt. Nu börjar det verkligen vara en frossa i stora turneringar för honom. Men samtidigt, han är 21 år gammal. Normala tennisspelare har inte ens slagit igenom i den åldern. Det finns lite tid för honom att få till det i stora turneringar också.

Pouille slog Coric i fyra set. Det är ju också en skräll. Kul match men också en match där båda kämpade lite med det mentala. Båda två blev för försiktiga i viktiga lägen och det var liksom bara en kamp om vem som vågade mest till slut. Pouille slog igenom slagen lite bättre på slutet och vann efter att tidigare i fjärde set ha tappat det break som borde varit avgörande.

Han var usel mot Popyrin men det var väl lite som jag tänkte igår. När han nu klarade sig i den matchen försvann precis all press, och han kunde gå ut och bara köra idag. Nu blev han nervös och försiktig emellanåt idag också, men han blev aldrig strykrädd, och när han inte är det då har han kapacitet att spela otroligt bra.

Coric alltid en utsatt favorit så länge han inte lär sig driva på spelet mer själv än han gör. Han var egentligen inte dålig idag, men när en spelare som Pouille spelar bra mot honom kan han inte göra så mycket åt det mer än att hoppas på att motståndaren ska spela sämre. Det höll på att räcka idag, men Pouille hittade spelet i slutet och vann helt rättvist.

I dagens sista match, Djokovic-Medvedev, ser Medvedev väldigt, väldigt varm ut efter tre set. Att Nishikori kan slå Carreno Busta utmattad, det är en sak, men att slå Djokovic utmattad, det gör man nog inte riktigt. Men han bjöd verkligen upp till strid så länge han orkade, Medvedev. Vi får se om vi återkommer till den matchen senare om det händer något mer.