Inför Nadal-Tsitsipas

Det blev ju lite senare än tänkt detta. Det har varit poddinspelning och lite smått och gott under eftermiddagen men nu så. Nu ska vi titta till den här matchen, som jag tycker känns så väldigt intressant.

09:30 Nadal-Tsitsipas 1,19-5,70 Bethard

Två möten förra året. Barcelona och Kanada. Tsitsipas tog inget set. Ett av seten gick till tiebreak, de tre andra 6-6 6-2 6-1. Jag tror inte han bryr sig om det. Tsitsipas kör inte med negativa tankar. Men visst är det en bökig uppgift för honom. På papperet ännu lite bökigare än det kändes innan han skulle möta Federer skulle jag säga.

Det jag funderar lite över är Tsitsipas försvar. Det är sådär lagom bra. Lagom snabb, lagom bra försvar, allmänt lagom. Det känns kanske inte riktigt som att det kommer vara nog bra när Nadal börjar mosa på. Ingen av Nadals motståndare har varit ens i närheten av att kunna stå emot, och då Tsitsipas inte är någon försvarsspecialist, det kan bli tufft där. Tufft kan det också bli för Tsitsipas att få tillräckligt mycket utdelning på serven. Nadals förmåga att få bollen i spel är ju liksom rätt bra.

Vad känns inte tufft för Tsitsipas då?

Ja, på pluskontot är det ju att han har en så pass bra forehand, och att han känns rätt okej på att slå på höga bollar. Om Nadal inte sätter press på returerna, vilket han ofta inte gör, kommer Tsitsipas få läge att börja bestämma, och där gäller det att han försöker ta chansen med sin forehand, och vågar mer än han gör i andra matcher. Han måste ta möjligheten att börja styra poängen från Nadal.

Hur tror vi att det blir då?

Jag tror väl att det blir en rätt vanlig match, eller hur man ska säga det. Jag tror inte att någon av dem lyckas så väldigt mycket bättre än den andra på det taktiska området och att det därmed avgörs på vem som är bäst helt enkelt, och att Tsitsipas ska ha någon rimlig chans mot Nadal utan att något revolutionerande händer på det taktiska området, helt ärligt, jag ser det som osannolikt.

Jag hoppas så mycket att vi får en fantastisk och spännande match som går till fem set. En kraftmätning mellan tennisens bästa skallar. Men jag tror tyvärr att det inte blir så. Jag tror att Nadal kommer fly iväg med finalplatsen ganska så snabbt och enkelt.