Skador och elände

Nishikori skadad. Hur skadad, det vet man inte. Han spelade i fem timmar med samma skada mot Carreno Busta häromdagen. När det nu gällde en match han inte kunde vinna var han plötsligt för skadad för att spela. Det spelar ingen roll, det hade blivit samma utfall oavsett om han varit skadad, skadefri, spelar, eller inte spelat, men det får noteras att han är lite vek, Nishikori. Inte riktigt första gången det här, känns det som. Att säga något mer om den matchen blir lite ointressant. Det var liksom ingen riktig match.

Skada för Nishikori, elände för Raonic. Totalt elände. Hur är det ens möjligt att den spelare som spelat så bra hittills under turneringen, kanske bättre än någonsin, plötsligt spelar riktigt, riktigt, riktigt dåligt. Att han inte servade så bra, det har jag tänkt på tidigare under turneringen också, men det har liksom fallit bort i det totala då han fått det spelmässiga att fungera så pass bra. Men det ska förstås noteras att Raonic idag med Raonicmått servade riktigt dåligt. Sen spelet, var tog slicen vägen? Var i hela världen var forehanden? Och var det överhuvudtaget något som fungerade för Raonic idag? Nej, han måste vara så otroligt missnöjd med den här insatsen alltså. Enn fullständig plattmatch, från start till mål. Eller inte riktigt start då. Han bröt Pouille i dennes första servegem. Och han gjorde några bra poäng i tiebreaket i tredje set, men i övrigt var det bara elände.

Man är alltid två i en tennismatch och Pouille var absolut delaktig i det som hände. Han servade bra, han gjorde inte platta gem, och han vågade hela tiden driva på spelet. Men med det sagt, tänk så lite det hade krävts från Raonic för att vinna den här matchen. En liten, liten, liten minihöjning någonstans och han hade dels plötsligt varit klart bättre, men mest av allt hade Pouille då mest troligt skakat ihop mentalt.

Nej, det var mest av allt två spelare som förlorade kvartsfinalerna i Australian Open idag. Hoppas nu att vi är klara med det dåliga, tråkiga, och att vi får några riktigt bra matcher på slutet.

Nadal mot Tsitsipas och Djokovic mot Pouille. Det känns väl inte riktigt som det finns något annat än att vi får en magisk final i alla fall. Allt annat vore nu en brutal besvikelse.