Inför Djokovic-Pouille

Är det här en riktig, ärlig match? Det är egentligen den viktigaste frågan inför matchen. Är det här en riktig semifinal? En semifinal där frågan är vem som ska gå till final.

Jag kan väl svara direkt, så blir ingen besviken. Nej, det här är på förhand ingen match. Det här är inte intressant. Det här är bara en match där något kan gå fel, så vi blir berövade finalen.

09:30 Djokovic-Pouille 1,08-11 Bethard

Inga inbördes möten vilket beror på…ja, att Pouille inte är särskilt bra. De borde rimligtvis ha mötts någon gång tidigt i någon stor turnering. Slumpen borde gjort att det blivit så, men inte den här gången och eftersom Pouille aldrig går långt i de turneringar där Djokovic är med, då blir det ju oftast inga möten.

Pouille är en av de spelare där jag skiljer mig rätt mycket åt jämfört med de flesta andra tennismänniskorna. Pratar man med nästan vem som helst så är han en supertalang som egentligen är topp-10 men som ännu inte fått till det. För mig är han en väldigt ordinär spelare som inte har något som sticker ut i spelet förutom att han slår ganska hårt. I semifinal här, och han har också fina meriter sen tidigare. Han har några små titlar, han har varit semi i en mastersturnering och han har varit rankad tia i världen. I min värld har han redan fått ut väldigt mycket sett till sin spelstyrka.

Jag tycker an är på tok för osäker, på tok för ostabil, och på tok, på tok, på tok för ojämn. Man ska Sandgren, Mayer, Sousa, Auger-Aliassime, Kudla, Novak, Paire, Millman, M.Zverev, Bhambri, Bemelmans, och förutom dem ett knippe bra spelare också. Men där har ni exempel på vilka han förlorade mot förra året. Det där är liksom det normala. Det där är typ hälften av hans turneringar. Varannan gång förlorar han mot spelare som aldrig är mer, oftast mindre, än medelspelare på atp-touren. Han är rankad 31:a nu. Han var som sagt tia ett tag förra året. Jag hade honom som 33:a på min topp-100-lista i december. Jag tycker han är så bra ungefär. Han är bättre, eller har i alla fall ett större spel i sig, än medelspelarna på touren men att han var och nosade på topp-10, det är totalt vansinne.

I den här turneringen då? Håller han på att slå igenom?

Jag vill påminna om matchen mot Popyrin. Popyrin rankad 150 i världen, och Pouille var knappt bättre. Han var en boll ifrån att hamna i ett läge där matchen stod 5-5 i avgörande set. Mot en spelare som är rankad 150 i världen. Det är inte topp-10-klass på det direkt.

Efter det har han kunnat slappna av helt och hållet och har storskrällt mot Raonic, som hade en hemsk dag och mot Coric som är en högt rankad spelare som alltid är utsatt då han inte har mycket till eget spel.

Jag tror man ska vara väldigt försiktig med att övervärdera Pouille insats för att ta sig hit till semifinal. Hans lottning har varit ganska okej. Ganska.

Nej, det här är en ickematch. Pouille slår som sagt ganska hårt och det är klart att han emellanåt kommer kunna pressa Djokovic lite men jag tycker det blir löjligt att ens prata om hur Pouille ska kunna vinna matchen, för han har ingenting i sitt spel som kan vinna den åt honom. Det spelar ingen roll hur bra han spelar, han är chanslös ändå så länge Djokovic inte är skadad eller på ett väldigt utstuderat sätt förstör för sig själv.

Det blir drömfinal. Det bara blir det. Det är klart.