Trolig seger att vänta i Colombia

Det här ska vi ju kunna fixa, eller vad säger ni?

Man kan ju hoppas att vår förbundskapten åtminstone frågat de dubbelspelare vi har på challengertouren i form av Göransson och Siljeström. Göransson borde åtminstone vara helt given i laget då han kan spela lite singel också och Mridha, spelar han överhuvudtaget tennis liksom? En ren kompisuttagning av förbundskaptenen. Undrar i hur många andra sporter det hade funkat om man gjort så. Eller ja, Marcus Berg deltar ju i och för sig fortfarande i våra fotbollslandskamper, så det kanske funkar ändå, vad vet jag.

Nu spelar det ingen roll det där, för det är fem spelare i lagen som gäller sen några år tillbaka och de fyra som ska spela påverkas inte. Det blir bröderna Ymer på singlarna och Eriksson/Lindstedt på dubbeln så länge det gäller nåt. Dubbeln, där vi skulle kunnat ha med en bättre spelare kanske, är förresten redan förlorad, så det spelar noll roll. Cabal/Farah är precis bakom de bästa paren i världen och vi kommer inte ha någon chans.

Men singlarna ska vi vinna. Samtliga singlar ska vinnas.

Giraldo la av förra säsongen men kom tillbaka lite. Han är emellertid otroligt långt ifrån den nivå han en gång höll och båda bröderna ska slå honom ganska enkelt. Gonzalez var också duktig för många år sen men har de senaste åren inte ens varit nära att hålla på challengertouren. Ska dock sägas att Mikael lyckades förlora mot honom i en challenger i slutet av förra säsongen, så ingenting är omöjligt om han spelar på botten av sin nivå.

Men marginaler ska det finnas. Vi går in med underläge 0-1 men sen är det en stor flopp varje match vi eventuellt förlorar och att då förlora två till, det ska inte hända.

Så det blir väl kul. Vi går till slutspel i den turnering där ingen bra spelare vill delta. Den riktiga, nyskapade, landslagsturneringen som ska spelas i början av nästa år, där kommer vi absolut inte få vara med då den tas ut på ranking. Det här gäller alltså gamla Davis Cup, den turnering som Pique och hans kompisar köpte, och som Hewitt sammanfattar ganska bra på något vis.

Hyfsad kaos i det australiska laget för övrigt där Hewitt även påstår att Tomic ska ha hotat honom och hans familj och lite såna där mysiga saker. Dålig stämning, kan man väl kalla det.

Gällande de andra kvalmatcherna i helgen så är det Zverev och Thiem, de som letar desperat efter formen, som deltar av de bra spelarna. I övrigt står alla över. Det är blixtrande succé än så länge det här nya formatet.