Vilka vinner resten då?

Australian Open är över, favoriten höll, och Djokovic är mästare. Han stod i dryga 2 gånger pengarna inför turneringen, så han var superfavorit.

Tre kvar i år, och hur går det? Men mest av allt, hur ser sannolikheterna ut?

Man får väl vara lite ärlig och säga att det bara är Nadal och Djokovic som kan vinna nästan Grand Slam-turnering. Och om man ställde dem på en grusbana idag, inte skulle oddsen se ut sådär, att skulle stå i över 2,50 i deras möte? Det tror jag inte. Det kan hända en del innan sommaren, och jodå, Nadal vinner alltid Franska Öppna, men man kan ju liksom inte bortse från styrkeförhållandena som var för bara några dagar sen. Jag tror Djokovic har en otroligt bra chans att ta hem det här.

I Wimbledon kan lite fler vinna. Och ännu mer kan hända innan det är dags för den här turneringen. Djokovic favorit, och även om man väl har en tendens att bli lite för färgad av hur det ser ut just nu, jag tycker nog han ska vara lite större favorit än sådär. Federer, han har chansen, men sådär klar andrahandsfavorit? Det tycker jag nog inte. Nadals odds är intressant skulle jag säga. Kom ihåg matchen mot Djokovic i somras där han var precis lika bra som Djokovic på gräs. Det kan bli så nu i sommar också, och frågan är om inte Nadal borde nosa på Federer gällande platsen som andrahandsfavorit. Zverev måste också nämnas. Det är ett halvår dit. Ett halvår är mycket för en så ung spelare och om man får gissa lite så är möjligheten stor att han kommer vara åtminstone närmare de bästa i sommar än vad han är nu. Duktig på gräs också, han kan mycket väl bli farlig. Raonic duktig på gräs, Tsitsipas duktig på gräs, Kyrgios livsfarlig på gräs, Anderson, det är väldigt många som kan vinna Wimbledon. Det här blir något att se fram emot kan jag säga.

Nu är det långt fram i tiden här. Och här börjar väl Zverev kännas ännu mer intressant. Sju månader, han kan vara precis hur bra som helst i slutet av sommaren och ska man spela på honom någonstans är det nog här. Han står i samma odds i samtliga tre slams men om man ska snacka sannolikheter så, han måste vara bättre än han är nu för att vinna en sån här turnering och störst chans är att han hunnit bli det till den här turneringen. Nadal före Federer nu, och det är väl rimligt kanske. För Federer är det som för Zverev, men tvärtom. Risken att han halkat ännu lite efter de bästa till den här turneringen är lite större. Om man är sugen på en riktig rysare ska man nog titta på ryssarna Khachanov och Medvedev. De kommer fortsätta förbättra sig under säsongen, och är redan precis bakom toppen.

Det blir en spännande säsong, så mycket kan vi vara överens om. Vi får se om det här blir en spännande dag också. Nytt avsnitt av allas vår podcast ska spelas in och det ryktas om lite fokus på svensk tennis. Kan nog bli lite saftigt, eller vad tror ni? Kommer ut idag eller imorgon det avsnittet.