Kvällstennis på gång

Ni har koll på att det är tennis ikväll va? Klockan 22 startar det, Sverige mot Colombia. Colombia med hemmaplan och naturligtvis, grus är vad som gäller.

22:00 Giraldo-E.Ymer 2,15-1,68 Bethard

Lite lustigt med spelare som Giraldo. Sen han var bra har han hunnit med att försvinna från atp-touren med dunder och brak och sen var han också mycket nära att ryka från challengertouren innan han la av. Sen kom han tillbaka ganska snabbt, och efter det har han varit på den undre halvan av challengertouren. Trots det anser folk fortfarande att han är mycket bättre än han är, bara på att han en gång var rätt bra. Kolla bara på oddsen. Folk ger honom en superbra chans här. För mig är det en jätteskräll, och en rejäl flopp, om Ymer förlorar matchen.

Storebror Ymer först ut alltså, och intressant att se honom på grus. Jag tycker han borde spela lite mer på grus än han gör då han trots allt är så pass mycket bättre på det här underlaget. Sen så, givetvis, han måste utveckla sig på andra underlag också, men det vore ju praktiskt om han lyckades ta det sista steget in på atp-touren snart och med lite mer spel på grus skulle det bli just så.

Första grusmatchen för säsongen. Alltid lite oklart då kanske men Giraldo har heller inte spelat på grus och jag skulle säga att Ymer egentligen är mer grusspecialiserad än vad Giraldo är, så förutom att Ymer är mycket bättre, det är fördel av underlaget också.

Och ovanpå allt, det borde passa Ymer jättebra spelstilsmässigt det här. Giraldo är inte den typen av extremsäker bollare som Ymer kan ha problem med utan han trivs med att stå rätt nära baslinjen och styra spelet. Ymer kommer kunna mota boll precis som han vill och Giraldo lär slå bort sig. Vi ska ha 1-0 Sverige här.

00:00 Galan-M.Ymer 2,45-1,55 Bethard

Jag tycker det här är en klart farligare match för Sverige. Galan är i min värld ganska klart bättre än Giraldo, och är lillebror verkligen riktigt lika bra som storebror? Tveksamt, och så är väl Elias lite mer grusspecialiserad än Mikael kanske. Så som sagt, det här tror jag är en farligare match.

Men givetvis, Galan är inte bland de 200 bästa på rankingen, och är inte direkt bättre än sin ranking spelstyrkemässigt. Ymer är nu bland de 200 bästa på rankingen och har alla möjligheter att klättra massor framöver om han bara spelar. Det skiljer en klar nivå mellan dem, men vinsten känns inte så stabil som Elias gör.

Ganska bra serve också, Galan. Klar fördel på det området för honom och då det är rätt hög höjd som gäller för matchen, det kan betyda en del.

Det vore bra om Ymer vann. Om han förlorar är säkerhetsmarginalen borta. Då måste vi vinna de två singlarna som vi ska vinna på söndag. Men tar han den här har vi råd med en flopp på söndag, och det vore väl lite skönt.

Grus som sagt. Rätt hög höjd. Och framför allt, tresetare. Det är inga femsetare i Davis Cup längre, vilket så klart är både synd och tråkigt.

Sådärja, då har jag skrivit lite kloka ord om hur det här kommer gå. Men det ska man tydligen inte ens försöka göra om man ska tro människorna i vårt svenska landslag. Det är liksom så jävla puckat det här att man bara skäms. Man skäms över att de inte är lite vettigare än såhär.

"Man kan inte prata favoritskap när det gäller Davis Cup, för plötsligt slår någon på topp 300 någon betydligt högre…

Publicerat av Svensk Tennis Torsdag 31 januari 2019

Man kan inte vara favorit mot någon i Davis Cup. Smart. Jättesmart. Verkligen.