Guldkorn

Det händer inte jättemycket i tennisvärlden den här veckan, trots allt. Härlig tennis spelas, och när det börjar närma sig helg kommer jag skriva massor av den. Men inga stora matcher i början av veckan, och det är dags att kasta in det här klippet, som jag sparat ett tag till precis rätt läge.

Det är nämligen riktigt jäkla bra det här. Sju minuter med sällsynt stökande på tennisbanan. Och mestadels grejer som jag faktiskt inte sett förut.

Berlocq vinner ju, får man säga. Snacka om att bara döda diskussionen genom att säga att nej, vi ska inte slåss, för du hade slagit ner mig. Tror jag kört den taktiken själv någon gång faktiskt. Ytterst effektiv. Det finns liksom inget sätt att driva det hela vidare. Landsmän de där två och matchen spelades precis i slutet av förra säsongen. Märkligt faktiskt att sånt där inte ger avstängning. Den där typen av hotfullt beteende hade säkert gett några månaders avstängning i andra sporter där det förekommer långt mycket mer bråk än inom tennisen.

Djokovic uppför sig inte alltid fläckfritt kan man säga. Solklart att han ska varnas för det där, men han väljer att gå ifrån ämnet och bara fråga domaren om vad han inte gjorde. Vad han däremot gjorde var tydligen mindre intressant. Ovärdigt.

Roddick, ja, det är ju roligt. Många av er minns hans serveteknik som var lite speciell där han inte flyttar högerfoten nära linjen som de flesta andra gör utan högerfoten var alltid bakom den vänstra. Sen gjorde han fotfel med vänsterfoten ibland och det var så klart det han gjorde, eller inte gjorde här också, men linjedomaren råkar ju säga fel helt enkelt, och han går igång på fullt varv. Rätt kul där att domaren faktiskt erkänner att det är uteslutet, men vad ska han göra liksom. jag har faktiskt aldrig sett en huvuddomare korrigera ett domslut om fotfel. Det känns rätt svårt.

Nalbandian…stökig. Men det känns ju som han har en poäng. Kan mycket väl vara två missar av huvuddomaren det där. Vilket kaos det var innan hawkeye alltså.

Troicki alltid patetisk. Spelar ingen roll om han har rätt eller fel. Den där paniken är liksom inte särskilt cool.

Och så avslutar vi precis som vi började, med två argentinare. Det är som att argentinare faktiskt är bäst i den här grenen, är det inte? De håller liksom inte igen överhuvudtaget. Gaudio var nog inte riktigt ensam om att vilja ge Coria en höger för övrigt. Om man lägger ihop all skit kring en spelare, doping, fusk, uppgjorda matcher, och allmänt uppträdande, fullt möjligt att Coria är den värsta tennisspelaren som någonsin spelat. En av de absolut bästa också i min mening men som sagt, kanske den smutsigaste.