Skrattmatch att vänta i DC-kvalet

Det blir en ny chans för Sverige i Davis Cup nästa år. Vi var illa ute och hade kunnat lottas mot ett land vi hade förlorat mot men så blev det inte. Det blev istället Israel i höstens kvalmatch, och Israel, de går som tur är inte att förlora mot. Se har fortfarande Sela men han är knappast ens bättre än bröderna Ymer numera, väldigt marginellt i så fall, men framför allt, Sverige har hemmaplan, matchen kommer spelas i September, och det är därmed fortfarande tillräckligt varmt för att spela på grus. Sela är en total katastrof på grus, och lär vara totalt chanslös mot båda bröderna. Jag tror faktiskt till och med att Markus Eriksson skulle ha en fin chans att slå honom på det underlaget om någon av bröderna inte skulle ställa upp. Så dålig är han på grus, Sela.

I övrigt har de ingenting, Israel. Ett par spelare runt 500 i världen, men det är liksom ingenting. Gällande dubbelspelare så är Erlich den enda de har. Han är 42 år gammal och undrar om han inte slutat till och med. Han har inte spelat i år än så länge i alla fall.

Så ja, bra det där. I såna här lägen är det så klart skönt att få ta lite del av Elias Ymers magiska flyt med lottningar. Floppen mot Colombia var enorm, men nu kommer alltså en ny chans nästa säsong. En så bra lottning som Colombia kommer man då inte få. Det är omöjligt, men en chans till, mer kan man inte gapa efter i nuläget i alla fall.