Fredagsuppsamling

Vad händer idag då, mina vänner? Och vad händer i helgen? Hur står det till i tennisvärlden?

Äh, trams. Nu snackar vi igenom veckans turneringar helt enkelt. Kvartsfinaler idag. Häng med.

Vi börjar i Montpellier där vi har riktigt hög nivå på dagens kvartar. Och i helgen kan det bli väldigt bra.

Pouille rök mot Baghdatis sent igår kväll. Jag kunde inte vara mindre förvånad. Pouilles semifinalplats i Australian Open var en stöld. En stöld från alla spelare som var så mycket bättre än honom i den turneringen. Minns ni matchen mot Popyrin där han höll på att förlora? Exakt. Att han gick till semi, orimligt. Men i kraft av de poängen kommer han nu i vanlig ordning vara överrankad det närmaste året, precis som vanligt. Och precis som vanligt är det alltid en kanonlottning att gå mot honom som seedad spelare. Baghdatis tog tillvara på den chansen.

Gulbis var en liten besvikelse. Inte alls så bra den här veckan som han sett ut tidigare i år. Torsken mot Albot igår, nja, inte bra. Viktig match där mellan Baggen och Albot idag. En semifinalplats innebär väldigt viktiga poäng för spelare på den nivån.

Tsonga, bra. Inget att säga om. Han är lite på gång. Och kul match mot Chardy idag. Där snackar vi offensiva spelare. Kommer inte bli många gånger över nätet.

Känns som att Herbert äntligen håller på att etablera sig som en av de bättre på atp-touren nu. Han har skaffat en ranking som gör att han blir seedad i såna här turneringar och han drar nytta av den. Kul match mot Shapovalov idag. Borde kunna bli riktigt bra spel.

Och så dagens mest spännande match skulle jag säga. Thomas har fått lite fart på Krajinovic vad det verkar. Goffin är långt ifrån formen men ändå riktigt fint att slå honom. Berdych har inte sett så bra ut under veckan som jag hade förväntat mig. Matchen mot Bachinger var inte bra. Jag tror kanske att det där kommer passa Krajinovic rätt dåligt dock, men vem vet. Berdych har en tendens att ryka i kvartsfinaler.

Jag tror ju att någon av Berdych och Tsonga vinner. Tsonga ganska klart lättare väg fram till finalen, så är nog klokare att välja honom i nuläget faktiskt.

Måste ju vara ett rätt trevligt sätt att vakna upp för Fucsovics det där. Från att ha en väldigt tuff väg till semi så är han nu i semi, efter att ha gjort en skitmatch igår dessutom. Jackpot för honom. Synd om Bautista. Eller ja, Bautista är ju inget trevlig i och för sig så inte synd om honom. Hoppas han har ont i magen. Nej, det hoppas jag ju inte alls. Hoppas han är på benen snart. Att ligga och vara krasslig i Bulgarien, det önskar jag ingen.

Tsitsipas-Monfils känns ju som en jäkla godbit. Monfils måste tycka det är rätt kul att få vara underdog mot de här snorungarna. Blir intressant att se hur de står sig mot varandra. Om Monfils är för säker, eller om Tsitsipas har kraften för att komma igenom honom. Rätt udda att Monfils spelar här och inte i Montpellier förresten. Bra betalt, kan man tro.

Medvedev var riktigt risig i första set mot Haase igår men sen okej. Gillar Medvedev lite. Kul att se nån som är så jäkla arg hela tiden när han spelar. det märks att han bryr sig lite mer än vissa andra.

Berrerttini-Verdasco, också en fin match. Verdasco imponerade måttligt mot Copil igår. Är han verkligen så mycket bättre än Berrettini? Jag tycker det inte. Tror Berrettini kan hitta på rätt mycket där.

Cecchinato vann inte. Jag hade fel. Mycket märkligt.

Hårda bud för Carballes Baena som nog egentligen var lite bättre än Delbonis igår om man frågar mig, men torsk, och nu är han nere på challengertouren. Poängen från titeln i Quito förra året ryker, och han tappar nästan 50 platser på rankingen. Runt 120 i världen kommer han ligga på måndag. Deppigt. Han har inte riktigt utnyttjat den fina ranking han fick av den där titeln förra året.

Fognini, stor besvikelse så klart men ingen idé att försöka analysera det. Det blir ju ofta såhär.

Rätt upplagt för Schwartzman nu va? Inte helt lätt kvart i och för sig. Pella kan mycket väl vara tuffaste motståndaren som är kvar så ingen bra lottning men sen så, alla andra bra spelare har ju rykt så Schwartzman måste ses som storfavorit nu.

Cachin i kvarten. Han har knappt varit i kvarten på challengertouren förut. Hyfsad framgång. Och han möter en annan challengerspelare i kvarten idag, så det behöver absolut inte ta stopp. Otroligt.

Tycker 2,75 är jättebra på Svarre faktiskt. Han ska vara snudd på överlägsen de här spelarna.