Burr, Tsitsipas

Minns ni, var det någon som i förra veckan skrev något om att Tsitsipas har rätt stora problem med vissa spelstilar? Att han är väldigt lätt att taktika bort, om man bara har rätt spelmässiga egenskaper. Det var väl nån jävla bloggare som skrev det antar jag, jag vet inte. Kolla på vamosrafa.se eller nåt sånt där.

Det blir bara värre och värre, och om bubblan dallrade lite grann förra veckan, då är den väl väldigt nära att spricka, åtminstone tillfälligt, nu.

Han har nu 1-3 i matcher på Dzumhur, som inte vunnit någon match den här säsongen och som det senaste halvåret varit en av de sämsta spelarna på atp-touren. Dzumhur vann inte den här matchen på att han på något sätt är bättre än Tsitsipas, men titta bara. han får tillbaka returerna i spel, och sen är han helt enkelt för säker, och för bra på att justera sitt avstånd till baslinjen så att Tsitsipas aldrig med någon som helst trygghet kan slå igenom honom. Ungefär tvärtemot vad Federer gör, med andra ord. Federer ägnar sig inte överhuvudtaget åt att bemöda sig att justera sitt avstånd till baslinjen. Så nära som möjligt, hela tiden. Tsitsipas slog honom, bland annat på det. Men mot såna här skickliga försvarsspelare, som i Dzumhurs fall dessutom är mycket duktiga på att kliva in när tillfälle ges, oj så utsatt han blir, Tsitsipas. Oj oj oj, det här kommer hans kollegor dra lärdom av kan jag säga.