Fredagsuppsamling

Hur ser det ut den här veckan då? Vad har hänt? Vad är att vänta inför helgen?

Vi gör som vi alltid gör under lite mindre spelveckor. Vi gör en fredagsuppsamling.

Ser ni vad bra Medvedev är? Inte på det där papperet kanske, men har ni sett honom spela senaste veckorna? Jag tycker han är så fruktansvärt bra. Det är så så spetsigt, så effektivt, så hemsnickrat, och så jävla bra bara. Han blir topp-10 i år. Allt annat vore direkt konstigt. Tsonga idag, mycket intressant match. Tsonga spelas just nu till över 2,50 hör på Bethard. Det är inte bara jag som tycker att Medvedev är bra kanske man säga. Bra att mänskligheten förstår någonting i alla fall. Hoppet lever.

Dzumhur i kvarten, hans match mot Kukushkin igår var inte årets bästa match rent kvalitetmässigt kan jag säga. De tog liksom ut varandra på något sätt. De tog fram det sämsta ur varandra. Dzumhur utnyttjade att Kukushkins rackethastighet på backhandsidan är ungefär fyra kilometer i timmen. Och Kukushkin försökte utnyttja att Dzumhur är rätt känslig för att inte få fart på sig han också. Det blev ett enda duttande, och ett bra exempel på att tennis inte handlar om att stå och bomba allt vad man har från baslinjen. Det är bra att veta vad ens motståndare är dålig på också. Kan nog bli något liknande mellan Dzumhur och Monfils idag förresten. Ingen av dem har något som helst intresse av att föra spelet. Kan bli intressant, men Monfils borde vinna på att han har en serve, det har inte Dzumhur.

Shapovalov har sprattlat till lite, men det ska sägas att Berdych hade en hemsk kväll i förrgår. Ingenting funkade för honom och Shapovalov fick den segern rätt lättvindigt. Kanonkvart där idag. Wawrinka har sett fokuserad ut, och känns farligare och farligare. Det blir något att bita i för Shapovalov. För mycket tror jag, jag tror att Wawrinka vinner den matchen.

Nishikori gör sin bästa säsongsstart någonsin läste jag i någon rubrik på atp:s hemsida. Vad som stod i artikeln vetefan, jag läser bara rubriker. Egentligen tittar jag bara på bilder, men ibland råkar man få med rubrikerna på köpet. Säger väl mer om hans normala säsongsstarter än om att den här säsongsstarten skulle vara exceptionell på något sätt. Bra lottning här. Fucsovics är en klart duglig spelare, men en spelare man gärna möter som toppspelare. Han har det han har, och kan inte hitta på så mycket utanför det. Nishikori lär promenera fram till semi.

Nishikori-Wawrinka och Medvedev-Monfils i semi kanske? Man skulle ha varit i Rotterdam i helgen. Det där blir ju otroligt kul.

Mina favoriter är favoriter. Det är ju lite tråkigt. Det är roligare när oddssättarna gör fel. Jag hade nog tagit Medvedev ändå. Han har krossat Nishikori förut. Och det kan ju spela in lite i och med att jag tror att det kommer vara de som möts i final. Noterbart dock att Nishikoris lottning är klart bättre än Medvedevs, så värdemässigt är det nog ruskigt jämnt mellan dem. Någon av dem skulle jag ta just nu i alla fall.

Ja…

Ja ni.

Nja.

Nej?

Jag vet inte.

Om det börjar spritta i kroppen så gratulerar jag er, då tycker ni mer om nordamerikanska tennisspelare än vad jag gör.

I Buenos Aires ska det väl kunna bli lite kul i helgen däremot. Med betoning på helgen. Kvartarna ser väl inte superspännande ut. Det är om Cuevas, som visat sin bästa form på ett år någonting, kan göra något mot Thiem men jag tror det knappt. Schwartzman är rysligt mycket bättre än Ramos, även om Ramos också visat lite form för första gången på länge. Cecchinato ska bara köra över Carballes Baena, även om Carballes Baena sprattlat till den här veckan. Otroligt hur ofta det blir sådär. Precis veckan efter att man rasat på rankingen så börjar man spela lite bättre. Som att pressen släpper, man accepterar att det är på väg att gå åt helvete, och så får man till det. Sen är ju den sista kvarten öppen där, Pella-Munar, men hur spännande är de två egentligen? Högst måttligt.

Men Thiem mot Schwartzman i en semi och sen vinnaren av dem mot Cecchinato i en final kanske. Det kan ju bli kul.

Cecchinato förresten, var fick han den där farten från? Sådär snabb är han ju liksom inte. Märkligt. Dunderhonung, kanske.

Det var en uppdatering av veckans turneringar det, mina vänner. Hoppas ni nu känner er redo inför helgen.