Ny kanonchans för Ymer

Nu ska det väl gå vägen ändå.

Nytt kval, och ett viktigare kval än det förra veckan. Nu är det en 500-turnering, och en 500-turnering som inte kommer ha något vidare starkt startfält, så om han kvalar in här, Ymer, så kommer det med relativt stor sannolikhet finnas en riktigt fin chans att vinna åtminstone en match i huvudturneringen också, och då rinner poängen in. Om man dessutom lägger till att han nästan alltid får en bra lottning, då kan man slå fast att han kommer ha en jättechans.

Bra lottning, det blev det här också. Domingues är en svag spelare på atp-nivå som spelade på hardcourt så sent som för några dagar sen. Känns lite virrigt och han är extremt formsvag. Inte rankad bland de 200 bästa i världen, Domingues, och inte bättre än så spelstyrkemässigt. Det är en stor flopp om Ymer förlorar där.

I kvalfinal sen Martinez, som är den svagaste seedade spelaren i det här kvalet. Väldigt fin lottning där också alltså. Rätt ofarlig spelare, Martinez som helt saknar egen offensiv.

Mycket enklare än såhär blir det inte i ett kval till en 500-turnering så som sagt, nu ska det väl gå vägen så vi får en svensk i en atp-turnering för första gången på ett tag. Det måste väl ha varit i Stockholm Open senast va? Så är det ja. Senast en svensk tog sig in i en atp-turnering som inte spelas på svensk mark var i juli förra året då Elias ranking räckte för att få vara med i en turnering i Mexiko där han faktiskt också vann en match.