Topptennis under lördagen

Det här blir kul, vänner.

15:00 Medvedev-Monfils 1,42-3,20 Bethard

Är det ändå inte dags för Medvedev att åka på en torsk nu? Intressant att se förresten hur folk nu börjat få upp ögonen. När de här två möttes i Sofia förra veckan såg oddsen inte direkt ut såhär kan jag meddela. Här värderas Medvedev som en rätt stark topp-10-spelare, och lite så är det ju i verkligheten också. Han är en toppspelare nu.

Medvedev vann ganska enkelt förra veckan. Monfils fick inte alls till det i den matchen. Han såg lite oförberedd ut. Han respekterade liksom inte Medvedev på den nivån att han var beredd att anpassa sig efter vem han mötte, och det sket sig. Nu får det nog lov att vara annorlunda.

Problemet med Medvedev är att han är otroligt bra defensivt, och han spelar gärna defensivt, men det speciella är att han också har en offensiv som är i stort sett lika bra som defensiven. Det går inte att göra det ena eller andra. Man kan inte låta bi att attackera honom, för då kommer defensiven. Och man kan inte attackera med för stor risk, för då är han alldeles för tät i längden. Man måste bemöta honom med variation, tryck och säkerhet. Det krävs någon slags helhetstennis för att slå honom. Och det är det som gäller för Monfils idag tror jag. Att hitta balansen mellan offensiv och defensiv. Att attackera i rätt lägen, och sen se till att hålla rätt tryck på Medvedev när han inte har lägen. Hårda bud, men det ska heller inte vara enkelt att slå en av världens bästa spelare.

Monfils är bra just nu, och jag tror absolut han har en chans här. Medvedev är en bättre spelare, antagligen bättre än Monfils någon gång varit, men någon gång måste han förlora, Medvedev, och har han bara en lite sämre dag kan Monfils mycket väl vara där och sticka fram nosen.

Jätteintressant match hur som helst. Den här rekommenderar jag. Om man gillar taktik, då ska man titta här och försöka klura ut hur spelarna tänker, vad de försöker göra.

18:00 Cecchinato-Pella 1,47-3,00 Bethard

Cecchinato kunde spelas till 1,80 här i morse. Hur stört är inte det? Jag kan verkligen inte förstå att folk inte respekterar honom lite mer nu när det är spel på grus. Rankad på plats 18 i världen, och en av tourens mest grusspecialiserade spelare. Som sagt, respektera honom.

Så stark ut igår också, Cecchinato. Väldigt studsig bana i Buenos Aires. Brukar inte alltid vara så i Sydamerika men den här är stenhård, bollen studsar högt, och det finns alla möjligheter att bomba på rejält. Precis som Cecchinato gillar att göra från baslinjen.

Pella är inget svagt motstånd, men han tvingades rädda ett helt knippe matchbollar för att slå Munar igår, det imponerar väl kanske inte och framför allt, han fick slita i en lång tresetare sent inatt medan Cecchinato spelade klart tidigt igår kväll där han slog Carballes Baena ganska enkelt i raka set. Cecchinato kommer vara fräschare och för mig ska han också bara vara bättre än Pella på grus.

Men hemmaplan för Pella som knappast kommer ge sig utan strid. Fin kvällsmatch detta om man gillar grus, och det gör man ju, eller hur?

19:30 Nishikori-Wawrinka 1,51-2,80 Bethard

Ni vet vad ni ska göra under förfesten ikväll, kompisar. Det blir ingen jävla melodifestival, det kan jag säga. Ni ska kolla på tennis. För det här är bara en av två magiska matcher som spelas ikväll.

Nishikoro och Wawrinka, två av de senaste årens bästa tennisspelare. Nishikori är den som ligger topp-10 just nu, men börjar inte Wawrinka visa lite? Han slog Raonic enkelt tidigare i veckan, och han slog Shapovalov enkelt igår. Lite strul i mitten av andra så att Shapovalov kom tillbaka i och för sig, men sett över hela matchen var det inget snack. Shapovalov hade ännu en dålig dag ska i och för sig tilläggas. Han är otroligt vilsen på banan just nu. Men matchvinsterna börjar trilla in för Wawrinka.

Wawrinka har en matchs övervikt i de inbördes mötena, men han har just oftast varit lite bättre också, så kanske att han till och med borde ha någon matchs mer plus.

Jag tror absolut inte att det skiljer mycket mellan dem i spelstyrka just nu. Wawrinka är på väg mot topp-10-formen. Men det här ska väl egentligen på papperet passa Nishikori rätt bra? Nishikoris tempo mot Wawrinkas tryck och vinklar. Det blir ju Nishikoris tempo som får bestämma där liksom. Det är lättare att pressa upp tempot än att hitta lägena att ta initiativ att slå igenom motståndaren.

Jag vill ju att Wawrinka ska visa att han är tillbaka här, och jag tror han har en kanonchans, oddset på honom är rejält högt, men det är större chans att Nishikori vinner, så är det.

19:45 Thiem-Schwartzman 1,46-3,00 Bethard

Det kan bli bättre, men så sjukt mycket bättre kan det faktiskt inte bli. Det här är toppklass när det gäller grustennis.

Thiem på grus, och han är så klart plötsligt otroligt svårslagen. Men inte så imponerande hittills i veckan skulle jag säga. Han är inte i form, så chansen finns där för Schwartzman. Lite problem där kanske att inte Schwartzman heller är i bästa form.

Problem också för Schwartzman att banan i Buenos Aires är väldigt studsig. Hög studs är inte så bra om man är två äpplen hög. När man dessutom möter Thiem som är specialist, verkligen specialist på att få upp höjd i bollarna, nja, jag tror det här blir jättejobbigt för Schwartzman på alla sätt.

Men han har hemmaplan, Schwartzman, Thiem känns lite fladdrig, och visst är det en jämn match ändå. Och skyhög kvalitet som sagt. Det här blir riktigt kul.