Överraskande semifinalslördag

Det där gick ju inte på alla håll som man hade trott, men oj så intressant det var.

I Rotterdam först, hur många gånger har man sett en spelare taktika ut en annan spelare på det här sättet? Inte ofta.

Det är ingen slags facit på hur man besegrar Medvedev det där. Han blev egentligen bara tagen på sängen, och blev neddragen i skiten av Monfils så att säga. Han hade inte förlorat den här matchen om han varit förberedd på vad som skulle hända, Medvedev, men intressant. Mycket intressant att se att det fortfarande går att besegra någon nästan enbart på att man vet exakt hur man ska förstöra för honom. Medvedev kommer tillbaka. Han kommer bli topp-10 i sommar. Spelmässigt är han redan topp-10.

På kvällen sen, lite som jag hade på känn faktiskt. Wawrinka är inte i sitt absolut bästa skick ännu. När han är i sitt bästa skick är han nästan bäst i världen, så det är att kräva mycket. Men han är tillbaka som en toppspelare, inget snack om saken.

Mycket kvalitativ match. Den första semin blev usel spelmässigt då Monfils i princip enbart ägnade sig åt att förstöra, men den här matchen var otroligt bra.

På kvällen också en helt fantastisk grusmatch, som Thiem hade avgjort för längesen kändes det som, men Schwartzman kom tillbaka, och vann gjorde han också, Schwartzman. Vilken nivå. Banorna i Buenos Aires bjuder verkligen in till bra spel.

Cecchinato vann den andra semifinalen ganska enkelt. Dagens enda favorit som höll det.

På tal om osannolika segrare. I New York, jag tänker bespara er bilderna, för den är så otroligt deppig den där turneringen alltså. Det har fortfarande knappt varit någon och tittat på matcherna känns det som. Men där kommer det ikväll spelas en challengermatch, men på atp-touren. Opelka mot Schnur, om de spelat mot varandra i andra omgången i vilken challenger som helst hade ingen höjt på ögonbrynen eller ens brytt sig. Men nivån på turneringen i New York var från början katastrofal, och i semifinalerna stod de för varsin storskräll också. Opelka slog Isner och Schnur slog Querrey. Precis som Londero i Cordoba gick Schnur in i den här turneringen utan att ha vunnit någon match på atp-touren förut. Londero vann turneringen utan att ha vunnit någon match tidigare. Vi får se ikväll om Schnur kan lyckas med samma sak.

Om man satsat en hundring på rätt spelare i de sex semifinalerna igår så hade man vunnit 80 000 kronor. Kort sagt, det skrällde till lite igår.