Monfils största

Monfils har väl vunnit någon enstaka slam sådär, ett par masterstitlar och 20-30 lite mindre titlar, eller hur?

Det har han ju inte nej. Han måste vara den största underpresteraren de senaste 10 åren när det gäller att vinna saker. Inte för att han varit bra nog för att vinna en slam. Kanske inte en masters heller egentligen. Men runt 20 atp-titlar, det borde han verkligen ha mäktat med under sin karriär.

Men nej, han hade sju innan igår. Nu har han åtta. Sex av dessa är 250-titlar. Han vann i Washington, som är en femhundring, 2016, men Washington är en skitturnering. Det är större att vinna Rotterdam. Så på ålderns höst slog han alltså till med sin största titel någonsin när han igår slog Wawrinka.

Sen hur det gick till att han vann den här turneringen, det vetefan. Han var inte direkt den bästa spelaren kan jag säga. Medvedev var bäst, men honom lurade Monfils brallorna av i lördags. Wawrinka var nog näst bäst totalt sett, men han föll igenom totalt i finalen. Hans andra set var helt okej, då krossade han Monfils. Det krävdes inte ens att han spelade bra för att han skulle krossa honom alltså. Det första setet var så dåligt att…ja, han måste sitta och fråga sig hur det där ens hände, Wawrinka. I skilje gjorde Monfils det riktigt bra. Kan ha varit hans bästa set under veckan, men samtidigt hade Wawrinka precis allt emot sig. Skum match, och skum titel för Monfils. Nishikori var också bättre än honom förresten, men det handlar långt ifrån alltid om att vara veckans bästa spelare i tennis. Det handlar om flyt, lottning, och att sticka fram nosen. Monfils stack verkligen fram nosen den här veckan. Bra gjort, och att Monfils får lite framgång, det gillar vi ju verkligen.

Upp till plats 23 i världen nu. Börjar se riktigt vettigt ut för honom rankingmässigt med andra ord. Kan det vara att han träffat en tennisspelande tjeja kanske? Jag tror faktiskt det. Monfils största problem har alltid varit att han inte tagit tennisen på allvar. Han har egentligen inte velat spela tennis. Han har nog alltid egentligen bara velat spela basket som de flesta av oss, men han råkade börja spela tennis och det blev som det blev. Men nu när han får tennisen runt sig på ett helt annat sätt, jag antar att den här ryskan han är ihop med tar sin tennis på allvar, och då är det nog lätt hänt att det smittar lite. Och så kanske han vill imponera lite på henne med att faktiskt vinna lite, vem vet.

Hur som helst, Monfils vann i Rotterdam. Semi i Sofia förra veckan var det väl också. Det var inte igår som Monfils både vann och visade lite stabilitet. kan vara så att det aldrig hänt. Förmodligen får han väl ryggskott när han kliver upp ur sängen idag. Det här går ju liksom inte. Nu måste det hända något skit för honom och framför allt, han har ju inte varit skadad på hela säsongen. Det går ju inte.

Cecchinato vann i Buenos Aires. Jag var en vecka för tidigt ute bara när jag sa att han skulle vinna i Cordoba. Jag rekommenderar att alla tar honom på allvar på gruset framöver. Han är en väldigt bra spelare. Ska sägas dock att Schwartzman föll igenom totalt i finalen.

Opelka blev det i misärturneringen i New York. Avgörande sets tiebreak mot Schnur i finalen. Det kan vara så att vi har en ny servesheriff på touren. Han snittade över 30 ess per matcher under veckan, Opelka. Det är rätt bra det. Hans första titel och nästan upp till topp-50 men hans klättring, den har bara börjat kan jag meddela er mina vänner.