Lahyani i nytt trubbel

Det händer lite för mycket kring Mohamed Lahyani numera, är det inte så?

Det var ingen skräll att det skulle bli såhär med honom. Det slutar sällan väl för domare som försöker vara större än själva ämbetet. Det finns massor av exempel i olika idrotter där domare blivit stora, kända, och när de sen blivit det har de försökt sticka ut för mycket, och det har slutat med att det blivit just såhär. Deras försök att sticka ut har sänkt dem.

Han är för spänd, för sugen på att göra något extra bra, något som för en domare är katastrofalt. Grunden måste alltid vara att verka utan att synas. Gör man något extra bra en gång får det vara en bonus, men det är inget som behövs. Lahyani söker numera efter dessa situationer där han ska bli extra hyllad, och det blir inget bra. Minns situationen med Kyrgios exempelvis. Där gick det otroligt fel, och här gick det fel igen.

Vad är det som händer då?

En boll dimper ner på baslinjen. Bra längd, något som får Munar att rycka till lite av att det är just bra längd. Munar ser överraskad ut efter tillslaget, Lahyani vrider det till att han skulle ha slutat spela för att han tyckte att bollen var ute, och det är förstås ett stort misstag av Lahyani. Spelaren måste otroligt tydligt visa med antingen en tydlig gest, typ en arm uppsträckt i luften eller ljudligt säga till om att han stoppar poängen för att spelet ska stoppas och domaren ska komma ner och titta på ett märke. I det här fallet så får man väl säga att Munar inte gjorde någon av dessa saker, och jag har full förståelse för att han blev riktigt förbannad. Det här är ett så stort misstag av Lahyani att det bara inte ska accepteras.

Jag tror ärligt talat det vore smart om man från atp:s håll började fundera på att plocka bort Lahyani från att döma på högsta nivå. Han tar för många för dåliga beslut numera.

Han var en gång kanske den bästa, men tyvärr så glömde han på vägen bort att han är domare. Han försöker numera vara något mer än domare, och det funkar aldrig.