Potte besegrad

Det kommer knappast var Del Potros knän som avslutar hans karriär. Det blir inte så mycket press på dem egentligen då han helt enkelt inte rör sig särskilt mycket ute i hörnen. Och när han väl hamnar därute så vinner han oftast inte poängen hur fräscha ben han än har. Det är inte hans spel riktigt. Men det där bandaget, det känns inte särskilt hållbart långsiktigt att spela med det där va? Ser inte jättesmidigt ut. Utan tvekan blev knät slitet under den här veckans gång och han blev sämre och sämre, men det är väl kanske inget konstigt med det. Det är nog snarare lite i sin ordning efter en sån typ av skada.

Som jag sa tidigare i veckan, Del Potro är oftast inte så bra precis när han kommer tillbaka från skada. Han börjar ofta spela lite tidigare än många andra gör och använder matcher för att spela in sig istället för bara träning. Det är rätt enkelt att se att han höll igen lite i den här matchen. Han var lte försiktig. Så inget alarmerande alls det här skulle jag säga, även om förlusten förstås inte är bra.

Samtidigt lite kul tycker jag att McDonald är en av de spelare som får ett lyft en sån här vecka då allt är upp och ner och de bra spelarna floppat. McDonald är en riktigt bra spelare som tagit märkligt lång tid på sig att etablera sig på atp-nivå. Nu är det dock gjort då han kommer vara rankad som sämst runt plats 70 på måndag.

Jämför det med att exempelvis Djere, som är i semi i Rio, är på väg att bli topp-50 i världen. Han är i min mening knappt ens topp-100-spelstyrkemässigt, men han är expert på att prestera som bäst de här veckorna när de bra spelarna inte orkar. Det skulle inte förvåna mig om han räknar ut exakt när dessa veckor ska komma, och ser till att pricka formen till dem. Det känns så i alla fall. Han är verkligen alltid där när det gäller såna här veckor eller små atp:s med usla startfält.

Ett annat positivt lyft den här veckan är att Evans är i semi i Delray Beach, precis som McDonald. Evans som åkte på den här extremt orättvisa, och helt vansinnigt onyanserade drogavstängningen för ett par år sen. Nu är han för första gången sen dess på väg mot topp-100 igen, och det känns för min del otroligt rättvist.