En på miljonen

Kommer ni ihåg när några svenskar, ingen visste väl riktigt vilka de var, jag vet inte om de ens berättade det själva, men hur som helst, det var några stycken som sa att de tänkte dra igång ett svenskt hockeylag i den ryska ligan, KHL. De hade någon slags presentation där de meddelade hur de skulle spela, var de skulle spela, och vilka de skulle möta i premiärmatchen. Problemet var bara att KHL inte hade en aning om vad det här var för dårar, och det är ju det där, om man ska göra något med någon är det bra om denna någon vet om det.

Det blev inget svenskt KHL-lag. Det lades väl ner rätt snabbt efter att det kom ut det där, att KHL inte riktigt var med på det. Jag är fortfarande nyfiken på varför man gjorde det där, eftersom det inte fanns några utsikter, men man fick onekligen uppmärksamhet i media, och jag antar att man hade tänkt göra något av det.

På det området är det här smart. Man ska spela en veteranturnering på den här platsen, något slott i sydvästra Skåne, ett event som man kanske inte hade fått så mycket uppmärksamhet kring om man inte sockrat det. Den här veteranturneringen som spelades på Waterfront i Stockholm under några år, den var ingen succé riktigt, om man säger så. Veterantennis funkar i allmänhet dåligt i Sverige. Så det är ju smart det här, men jösses så fladdrigt det låter. Det finns liksom inte en möjlighet att det blir ytterligare en svensk atp-turnering. Båstad har just nu fullt upp med att få det att gå ihop så den inte försvinner från Sverige. Att då dra ihop någon sån här story om att spela en atp-turnering på gräs, runt ett slott i Skåne, utan att man har en licens för att arrangera atp-tennis, ja jävlar. Man kan ju hoppas att folk förstår att det här som sagt inte kommer hända riktigt.

Men om. Om atp får något slags hjärnsläpp och biter på den här idén, vilken grej det vore. Det vore onekligen vansinnigt annorlunda, och med tanke på att väldigt många 250-turneringar har det tufft att skapa intresse, annorlunda kan ju vara bra ändå.