Första barnet att vinna en challenger

Ni missade inte det här i söndags va? En challenger vanns för första gången av ett barn.

Inte yngst. I forntiden vann Chang när han var 15, 5 år, Gasquet vann en när han precis blivit 16, Tomic var drygt 16, Kent Carlsson vann när han var 16,5 år, även om jag inte vet riktigt hur det funkade med uppdelningen av turneringar på den tiden, vi snackar 1984. Nadal var nästan 17 när han vann sin första, Auger-Aliassime hade ännu inte hunnit fylla 17 när han vann, och så vidare.

Jannik Sinner fyller 18 senare i år, han är 17,5 år alltså. Inget superspektakulärt med hans ålder, men kolla på honom. Det där är ett barn. Det är ingen vuxen, och även om jag inte vet hur Kent Carlsson såg ut när han var 16, om man snackar i nutid så såg ju Auger-Aliassime onekligen väldigt mycket mer vuxen ut när han vann sin första titel. Kolla på honom liksom. Han rör sig som ett barn, han kör med tröjan instoppad i byxorna, det ser ut ungefär som när jag klätt på mina treåringar på väg till förskolan.

Okej, vem fan bryr sig om hur han ser ut. Men jag tycker det är intressant att en spelare som är så extremt outvecklad fysiskt kan vinna en turnering i relativt tuff konkurrens med seniorer, intressant och uppseendeväckande.

Vi får se hur han backar upp det. Han var inte topp-500 när veckan började i Bergamo och jag vet inte, jag hade sett honom några gånger tidigare utan att bli sådär bortblåst precis. Jag blev det inte den här veckan heller. Det kändes som att han kunde blunda och slå lite grann, allt stämde för honom. Men det kanske bara var som det ser ut. Lite för många matcher i rad att vinna för att man ska skriva upp det på turkontot. Så som sagt, ska bli ruskigt intressant att se hur han backar upp det här framöver, Sinner. Det kan vara något väldigt intressant de har på gång, italienarna. Inte bara att han vinner i ung ålder. Det finns ju lite potential i och med att han som sagt ännu känns som ett barn.