Ymer tog inte chansen

Dels så är det här väldigt dåligt. Seyboth Wild är 18 år gammal och ännu inte ens i närheten av att vara etablerad på challengertouren. Innan natten hade han inte vunnit någon match i år, men det har han tyvärr nu.

Verkar väl inte ha varit så mycket att säga om när man ser till siffrorna. Han var lite sämre helt enkelt, om man ska tro det där, och det är ju inte så bra, tyvärr.

Ingen matchvinst för Ymer under hans tre veckor långa tripp till Sydamerika. Ingen vinst i någon huvudturnering ska man säga. Han vann i kvalet i Rio men ingen atp-matchvinst. Otroligt synd, vilken möjlighet han hade att för första gången ta sig in på rankingens topp-100 under dessa veckor. Det hade krävts två matchvinster på tre veckor, men nu blev det alltså ingen.

Chansen finns fortfarande dock. Nästa gång Ymer försvarar några poäng att tala om är i början av maj månad då han förra året var i semi i en challenger i Frankrike. Sen försvarar han rätt mycket i Franska öppna där han förra året kvalade in och vann en match. Faktum är att ett eventuellt ras inte är aktuellt förrän årets sista månad då mer än en tredjedel av hans poäng försvinner. Så chansen är extremt god att vi får en svensk topp-100-spelare någon gång under säsongen. Det här var kanske bästa chansen i och med att de här sydamerikanska turneringarna är så pass svaga, men det kommer fler möjligheter.

Lillebror Mikael vann däremot en match igår i challengern i Pau. Danmarks bästa spelare, Torpegaard, var det som besegrades i en tresetare som höll måttlig nivå. Men bra vinst, och nu i åttondel där, Mikael. Han går mer än okej på challengertouren i början av säsongen. Bra det, han kan nog bli ett hot för att gå om Elias på rankingen under säsongens andra halva. Elias har 43 poäng inspelade hittills i år. Mikael har 130.

Senare idag nytt avsnitt av Hawkeye. Dags för podd alltså. Spola öronen och gör er redo så ska vi nog allt kunna leverera ännu ett dugligt avsnitt.