Kyrgios bygger på idiotmyten

Jag älskar när ni kommenterar här på sidan. Jag tror det var podden som någon kommenterade förra veckan där man frågade hur vi ens kunde nämna Kyrgios som en stor talang. Precis som att jag tål att ni skriver saker jag gör fel, eller dåligt, får man tåla att bli medplockad om man skriver en dum kommentar. För det där är ju inte smart. Kyrgios är en av de största talangerna som någonsin funnits inom tennisen. Han har slarvat bort nästan allt, och missat år av träning som han aldrig kommer ta igen. Därför har han numera inte chansen att nå sin fulla potential, men trots det kan han slå en av de bästa, och han gör det ju ganska ofta dessutom. Då har man en viss kapacitet, en viss talang ändå.

Men vilken, vilken idiot han är. Och så otroligt snett han hamnat.

Det man ska veta med Kyrgios är att han likt nästan alla spelare som uppför sig dåligt egentligen bara vill bli älskad. Man ser hur han lyser upp när han lyckas med något skämt på banan. När folk skrattar åt honom. När folk tycker han gör något coolt. Därmed blir det extra sorgligt när han hamnar i den här situationen. För han vill ju inte det här. Han hamnar bara så väldigt snett när han inte känner sig så älskad som han skulle vilja. Han klarar helt enkelt inte av publiken höll på Nadal i matchen, och allt blev fel.

Nadal var inte glad. Han avskyr sånt här, och därmed kan man nog slå fast att de här spelarnas relation pajat för några år framöver. Nadal kommer vara rätt spelsugen nästa gång. Och nästa gång. Och gången efter. Minns vad han gjorde med Berdych efter att Berdych uppförde sig exakt likadant i Madrid för massor av år sen. Nadal slutade förlora mot Berdych i ganska många år efter det. Lär nog bli något liknande mot Kyrgios.

Ska sägas också att Kyrgios seger förefaller ha varit väldigt orättvist. Jag har sett delar av matchen och Nadal var snudd på överlägsen, men Kyrgios servade fantastiskt när det behövdes som mest och i takt med att chanserna rann iväg blev Nadal lite nervös också.