Inför Federer-Tsitsipas

Det här är inte kattskit det, mina vänner. Mycket intressanta finaler på touren idag. 500-turneringar, och mycket bra klass på matcherna, samt mycket intressanta matcher på flera olika sätt, som sagt. Det här blir bra.

16:00 Dubai

Federer-Tsitsipas 1,34-3,70 Bethard

Revansch, tänker man ju onekligen här. Federer såg hur bra som helst ut i början av säsongen, och kändes som en utmanare i Australian Open, men så kom den där undermåliga insatsen mot Tsitsipas, och den matchen vara också ett viktigt steg i Tsitsipas genombrott. Man kan ju tro att Federer känner ett visst intresse av att ställa saker till rätta här.

Men vi minns matchen i Australian Open, och vi minns att Federer blev lite borttrollad, och framför allt, vi minns vilken klasskillnad det var på det mentala planet. Tsitsipas vann i princip alla viktiga poäng.

Egentligen tycker jag att det här ska passa Federer ganska bra. Båda två är väldigt offensiva, men Federer är så klart bättre i den grenen. Samtidigt finns det saker som talar för Tsitsipas också. Som att Federer har sin svaghet i returerna där han inte klarar av att få någon press på sin motståndare. Tsitsipas kan serva mot Federers backhand och veta att han får ett forehandsläge, och när han får det är hans chanser att vinna poängen alltid mycket goda.

Ser man till veckan hittills har väl egentligen ingen av dem imponerat särskilt mycket. Federer har varit lite slarvig, och Tsitsipas har vunnit utan att övertyga alltför mycket. Samtidigt ska man veta att vi får vänja oss vid det när det gäller Tsitsipas. Han gör väldigt sällan mer än vad som krävs.

Otroligt intressant match hur som helst, den här ska vi inte missa.