Starten på något?

Det var ju inte en stor sak här i veckan. Det var två. Federer tog sin hundrade. Det var ju störst. Men också, Kyrgios sprattlade till. Och vad tror vi om det? Är det här starten på något? Eller jag det bara att han just sprattlade till lite?

Jag får säga att utgångsbudet är det senare. Jag tycker det här kändes lite slumpartat. Det är liksom inte som att något hänt, att man hört att han plötsligt börjat träna, eller att han uppför sig på ett helt nytt sätt på banan. Det var mest lite flyt den här veckan. Han slog Nadal väldigt orättvist, han slog Wawrinka…gränsfall till orättvist, och han slog Zverev lite enklare än vad matchen berättigade.

Men vilka vinster. Nadal och Zverev, två av de tre högst rankade spelarna i världen, och så Wawrinka på det. Det är det jag tycker vi ska ta med oss från Kyrgios titel i Acapulco, att han fortfarande har det där, att han är fullständigt livsfarlig för de bästa spelarna att möta. Det senaste året har han oftast varit lite för dålig för att vara det, men nu är han åter på den här nivån att han bara kan skärpa sig lite grann, och då som sagt vara hur farlig som helst för vem som helst.

Men att man nu ska ta honom på allvar och tro att han ska etablera sig som någon slags toppspelare? Som sagt, jag tycker inte det fanns någonting med det här som antyder det. Däremot kan vi hoppas. Vi kan hoppas att han nu tycker det känns lite mer spännande att spela tennis, att han därmed kanske kan vilja lite mer, och orka kämpa lite oftare. För det vill vi ju. Många gillar honom, fler ogillar honom, men det spelar egentligen ingen roll. Han är en spelare som folk tycker något om, och såna spelare vill vi ha. Dessutom, de här spelarna som kan skrälla mot de allra bästa, de ska vi vara rädda om, för i de stora turneringarna är de väldigt värdefulla då vi på grund av dem får lite fler intressanta matcher.

Det var oavsett vilket rätt bra för hans ranking det här i alla fall. Han var inför veckan inte superlångt ifrån att ryka från topp-100. När den nya ranking kommer ut imorgon är han 31:a och blir därmed mest troligt seedad i Grand Slam-turneringarna nu i sommar.