Befordra domaren direkt

Att domarna på atp-touren fastnat lite i fel spår, det är kanske inte alla men åtminstone många överens om. De är rädda för spelarna, rädda om sitt jobb, rädda för allt, och det blir bara ett enda tävlande i att ta sig igenom så många matcher som möjligt med så få egna beslut som möjligt.

Kul då att se att det fortfarande finns domare som åtminstone försöker göra sitt jobb, även om de inte håller till på atp-touren.

Strålande insats av den här domaren på challengertouren.

Jag tycker det här sammanfattar mycket som skulle gå att göra bättre på atp-touren. Man skulle behöva bryta och bara dra ett streck över alla oskrivna regler. Det finns hur många som helst där man bryter mot de faktiska reglerna för att det liksom bara blivit så. Som i det här exemplet, att spelare tillåts stå och diskutera med domaren medan ett gem pågår. Det är 25 sekunder mellan bollarna. Är man då som mottagare inom den tiden inte klar när servaren sätter igång spelet, då får man skylla sig själv. Precis som Crepatte får göra här. Han går och grinar över att världen är emot honom, Rola är redo att spela, slår sin serve, som går in, och då Crepatte står nere vid skynket i den andra rutan blir det svårt för honom att ta den.

På atp-touren hade den här bollen garanterat gått om. För att det blivit en oskriven regel att bollar går om ifall mottagaren av någon anledning inte är redo. Man tillåts också i väldigt stor utsträckning diskutera med domaren under gemens gång också, en annan oskriven regel som man bara skulle behöva dra ett streck över.

Vore det lösningen kanske? Att börja skära lite i dököttet uppe på atp-touren och skicka in lite friskt blod istället? Jag tror det skulle vara en bra start i alla fall.

Sen blir man ju i och för sig ofta besviken, även om folk man tycker verkar bra. Den här domaren var inte riktigt ofelbar heller. Att löpa linan ut och följa reglerna hela vägen blev tydligen övermäktigt.

Där hade Crepatte klivit av banan helt när Rola bestämde sig för att sätta igång spelet, men den här gången räknades inte esset. Fel, så klart. Nu var vi tillbaka på de oskrivna reglerna igen, tråkigt.

På tal om att bli besviken, och atp. Det där kontot på twitter, ni har nog sett mig lägga ut korta klipp därifrån förut, har man nu gett sig på och bestämt att den här stackars ryssen, som gör det här helt ideellt för att han eller möjligen hon älskar tennis, inte ska få använda deras bilder längre på grund av upphovsrätten. Så oerhört korkat att man bara vill dra huvudet i väggen. Man får så extremt mycket gratis uppmärksamhet och reklam för sporten av såna här människor som inte kräver ett skvatt tillbaka, men så ska man förstöra det, för att man lever i en tidsålder som dog ut för 20 år sen. Idioter.