Förra året

Rätt intressant faktiskt. Om man enbart kollade på den här matchen, och inte visste vem Federer, det vill säga, om man vore en rymdgubbe, visst hade man då trott att han är ett riktigt jäkla svin?

Han är otrevlig mot domaren utan att riktigt ha på fötterna, han skriker åt domaren(!) när han vinner andra set, han slår bollen på Del Potro framme vid nätet när han utan tvekan hade kunnat lägga den lugnt och fint vid sidan om honom med samma eller till och med ännu större säkerhet att vinna bollen, och ovanpå allt, jävlar vad sur han ser ut hela tiden.

han hade nog ingen bra dag, Federer. För något svin är han förstås inte, men den här matchen var nog inte hans stoltaste stund på tennisbanan. Inte uppförandemässigt, och kanske inte heller när det gäller det mentala. Hur många gånger har Federer förlorat en match där han haft så många chanser att avgöra? I egen serve dessutom. Det här var en extrem händelse, och vilken match det var alltså. Man blir lite ledsen i ögat när man tänker på att Del Potro inte får chansen att försvara sin titel i år. Men Federer, visst har han en grymt bra chans att stå i final igen om en och en halv vecka? Det tycker jag utan tvekan.

Men här har ni den i alla fall, förra årets final, och även om man vet hur det slutar, man får faktiskt lite puls av att kolla. Vilket drag det var.