Overklig Ymerlottning

Det blir bara bättre och bättre! Elias Ymers lottning i Indian Wells-kvalet blev helt fantastisk, även med hans egna extremt höga turmått.

Två matcher är det som behöver vinnas. Och tittar man på de 12 spelare som är seedade att klara sig in i huvudturneringen längst ner där, det fanns en som Ymer skulle vara klar favorit mot när lottningen skulle göras och japp, han fick den. Londero vet knappt hur en hardcourtbana ser ut. Han har 6-12 i matchstatistik på challengertouren på hardcourt, han har alltså aldrig hållit ens på den nivån på hardcourt, och på futurenivå har han jämn matchstatistik. Man blir inte mer grusspecialist än vad han är, och han ska inte kunna vara något som helst hot. Det kunde blivit spelare som Rublev, Evans, Harris, Tomic, Humbert, och Albot. Spelare som Ymer nog hade varit chanslös mot, men det här blev ju precis som det skulle, perfekt.

Det blir nu istället först King, en medelspelare som bäst på challengertouren. Sen är det väl oklart om Ymer är så väldigt mycket mer än en medelspelare på challenegrtouren just nu, men det är en enkel lottning. King var en av de absolut sista spelarna som kom in i det här kvalet och om gränsen dragits idag hade han inte ens varit nära. Han är nu rankad på plats 190 efter att ha tappat en del senaste veckorna. I kvalfinalen får han sen räkna med wildcardet Harrison, lillebror till Ryan Harrison. Svag spelare på challengernivå, Harrison. Någorlunda kapabel, men oftast bara dålig och just nu utan tvekan dålig. Han har inte vunnit två matcher i rad på hela året, och rätt osannolikt att han då skulle göra det i ett sånt här kval.

Ymer känns inte i form riktigt, och rätt snabba förhållanden i Indian Wells, det är inte bra för honom, men det vore ändå en stor besvikelse om han inte kan klara det här med den lottning han fått.

Visst vore det kul med svenskt i en mastersturnering? Det vore det verkligen. Hoppas nu att han gör det han ska bara.