Så blev Indian Wells-lottningen

Jag kör ett nattpass idag, fräsigt va? Inte nog med att jag får bra betalt för att titta på och skriva om tennis, det är ju helt obegripligt egentligen att en odugling som mig kunde dra den vinstlotten här i livet, jag kan dessutom välja själv när jag ska göra saker, och det skulle jag säga är ett av de största privilegierna med det jag gör. Om man jobbar med något roligt, som jag minst sagt gör, hur frustrerande vore det då inte om man inte kunde göra det när man har lust? Tänk om man vore jättesugen på att ställa sig lite vid det löpande bandet, och så är fabriken stängd. Vore hemskt.

Äh, det jag försöker säga är bara att det är mitt i natten, alla sover, det är lugnt och tyst, och lottningen till Indian Wells har precis kommit ut, så varför inte ta oss en titt på den medan vi försöker smälta att Real Madrid nyss stått för en av historiens största floppar? Precis, nu kör vi.

Djokovic-Kyrgios, ojdå. De gillar inte varandra sådär superbra, om jag får gissa. Kyrgios stekhet just nu, och Djokovic överlägset bäst i världen, såna utmaningar gillar Kyrgios. Stekhett var ordet. Kyrgios borde också kunna klara sig från att strula bort sig. Herbert eller Kohlschreiber, visst är det bra spelare, men de är också sådär lagom bra för att Kyrgios ska kämpa och då inte behöva vara alltför hotad. Vilken jäkla fajt det där kan bli i början av nästa vecka. Kyrgios har 2-0 i inbördes möten på Djokovic. Han är nog ungefär lika sugen på att fortsätta vara obesegrad mot Djokovic som Djokovic är att plocka ner Kyrgios på jorden och det antagligen helst riktigt rejält.

Monfils-Opelka i andra omgången, kan bli riktigt kul. Och vinnaren av dem troligen till åttondelen mot Djokovic i och med att Cecchinato knappast är något hot på hardcourt, så viktig match också där, Monfils-Opelka.

Coric och Thiem på samma åttondel, men även Basilashvili, Simon, Karlovic och Paire. Ni ser ju. Det är inte direkt dålig klass på såna här turneringar. Så otroligt kul att vi nu är igång med en period då de bästa spelarna kommer spela nästan hela tiden.

Zverev tror många på nu när det börjar vankas underlag och förutsättningar som han trivs lite bättre med. Och jag tror också han kommer vara förbättrad, frågan är bara om han är Zverev som han var när han var som bäst förra året innan London eller om han är så bra som han var i London. Jag tror på det förstnämnda, och att det därmed krävs att de allra bästa floppar bort sig för att han ska ha en rejäl chans att vinna. Kan bli brorsan i första matchen men inte direkt troligt, han är totalt iskall, Mischa, och skulle inte ens vinna matcher på challengertouren som han spelat senaste halvåret. Det blir Klizan istället. Vann dubbeln i Acapulco förresten, bröderna. Undrar om inte Mischa borde ge sig på den där dubbelsatsningen nu när han faller ut från topp-100 i sommar. Hans kapacitet i den spelformen känns skyhög om han fokuserar på det.

Var står Dimitrov då? När ska han börja röra på sig? Man vet aldrig. Riktigt tufft öppningsmotstånd i Millman eller Struff, men om han klarar den är det ju faktiskt rätt bra att gå mot Zverev som högt seedad spelare. Att få ta över Zverevs seedning innebär i så fall att han plötsligt kan gå riktigt långt och visst ska Dimitrov ha en bra chans mot Zverev om han spelar bra, det tycker jag.

Raonic får det hett om öronen. Först Querrey eller kanske Berrettini, Berrettini är bra nu, och därefter De Minaur som han förlorade mot när De Minaur fortfarande gick på dagis, ungefär. Kan bli tufft, men det är samtidigt i de här nordamerikanska turneringarna som Raonic är bäst, och med tanke på hur snabbt bollen flyger genom luften i Indian Wells, han ska bli farlig.

Visst känns det som att det var jättelängesen Anderson spelade? Man är inte van vid att han tar några ens kortare uppehåll. Rätt bra lottning för honom och Tsitsipas där tycker jag. De lär nog göra upp om en plats i kvarten. Eller kan Bautista störa Tsitsipas? Det kan han väl, men jag tror det inte.

Det var den övre halvan det. En toppintressant halva. Är den undre mindre intressant? Icke.

Kul att Federer och Nadal inte kom på samma kvart så vi har chansen att få dem i semi mot varandra.

Nadal har en enkelt lottning inledningsvis. Sen Medvedev som värst i åttondelen, inte lätt alls, men det borde passa Nadal bra och han ska också vara klart bättre. Rätt skönt för Nadal tror jag att få en lite enklare lottning den här gången så han får spela in sig ordentligt i turneringen.

Tre rejäla alternativ som kvartsfinalmotståndare för Nadal. Isner som alltid är livsfarlig i de här amerikanska turneringarna. Bra i just Indian Wells också, Isner. Snabb bollflykt och ofta relativt hög studs, det blir inte bättre för honom. Berdych känns inte lika het som han gjorde precis i början av året, men man ska inte räkna bort honom. Och så klart också Khachanov, även om hans form är totalt katastrofal. Rätt bra lottning för de där tre. De har en klart bättre chans att nå kvarten än de hade haft på de flesta andra platser i lottningen.

Sen har vi Federer och om man tittar slarvigt ser det ut som den perfekta lottningen det där men om man tittar lite noggrannare, Wawrinka lurar ju i vassen där som oseedad. Wawrinka har gjort några fantastiska matcher mot Federer men det brukar ändå normalt sett vara så att Federer har ganska god kontroll på sin kompis så även om det är skit att få Wawrinka som oseedad, just Federer har ganska bra kontroll på honom, så det hade utan tvekan varit värre för de flesta andra. Inte alls säkert att Wawrinka slår Fucsovics heller så kan lösa sig för Federer på så sätt. Sen en iskall Fognini eller mer troligt en fortsatt rätt sval Edmund även om han vann en challenger i just Indian Wells förra veckan men överlag, bra lottning för Federer skulle jag säga.

Nishikori och Cilic känns mer eller mindre ohotade på sin kvart. Shapovalov ska respekteras, men Cilic måste börja spela bättre snart och så slår han bara Shapovalov som väl får ses som ännu mer formsvag än Cilic. Nishikori har lätt för Cilic, så bra lottning för Nishikori det där.

Det var en första titt på lottningen det, mina vänner. Lita på att vi ska prata mer om det här den närmaste dryga veckan.