Stresstennis från natten

Gamla och bittra kommer vi alla bli till slut, det är en av de få saker man vet med livet. Sen får var och en välja själv hur man vill hantera det. Jag väljer att åtminstone vara medveten om när får en dragning åt det där hållet, att bli lite traditionell, tycka att det nya kanske inte är så jäkla bra.

Tiebreaktens, jag vet inte vad man ska kalla det riktigt. Uppvisningstennis, tennisgala, wrestling, jag vet inte. några gånger per år sammanstrålar några av världens bästa spelare på samma spelplats där det några dagar senare ska starta en riktig turnering. Det är en välgörenhetsdel i det, och därför brukar det vara rätt bra spelare med, även om de givetvis får pengar för det också.

Formatet är att man spelar supertiebreaks istället för riktiga matcher. Ett supertiebreak, förloraren utslagen, vinnaren går vidare. Väldigt enkelt, men alldeles för kort och när man dessutom på ett otroligt okänsligt sätt kastar in korta musiksnuttar inför viktiga poäng och dylikt, det är som att man försöker få fart i det man gör, men istället framkallar man en obehaglig känsla av stress, en känsla som tennisen annars tack och lov är helt befriad från. Jag är ofta den första att säga att man ska förnya saker och jag förstår vad de försöker göra. Jag är själv ett enormt basketfan och sättet som man inom den sporten i den amerikanska proffsligan väver ihop idrott och musik, det är så fantastiskt bra att det liksom inte finns något att anmärka på. Man försöker föra över lite av det till tennisen, och det passar helt enkelt inte då tennisen inte är en cool sport, det är däremot basket.

Jag tycker inte så mycket om det alltså, men det betyder ju inte att det är ointressant. Åtta av de bästa spelarna på samma ställe, det är klart man ska passa på och se om man kan få ut något av det.

I en av kvartsfinalerna hade Goffin 7-2 och 9-6 mot Cilic men blev otroligt nervös. Titta på matchbollen vid 9-8. Det är som att han snudd på självmant slår bort den där sista backhanden för…ja, varför? Vinsträdd kanske. Han har vunnit för få matcher på sistone och det har satt sig på huvudet. Cilic såg inte särskilt bra ut. Goffin var bättre.

Nadal, som är ganska rejält insyltad i det här arrangemanget, slog först Fritz men fick sen stryk mot Wawrinka. Såg väl inte så superimponerande ut. Lite problem med tempot skulle jag säga och jag tycker verkligen inte att den nya servetekniken ser särskilt bra ut. Aningen oroväckande, även om man ska veta att träningsmatcher och Nadal, det gifter sig ju inte som glass och chokladssås direkt.

Sen var det final, och Raonic vann. Jag vet inte om jag har så mycket mer att säga om det, men såhär såg det ut.